REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Nuo lapkričio 14 dienos Vilniuje vyks „Torres“ vyno ir maisto festivalis, kuris visame pasaulyje rengiamas jau daugiau nei dešimt metų. Ne vienoje užsienio valstybėje vykstantis renginys šiemet sukvies vynu bei maistu gėrėtis vilniečius.

Nuo lapkričio 14 dienos Vilniuje vyks „Torres“ vyno ir maisto festivalis, kuris visame pasaulyje rengiamas jau daugiau nei dešimt metų. Ne vienoje užsienio valstybėje vykstantis renginys šiemet sukvies vynu bei maistu gėrėtis vilniečius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Festivalis vyks lapkričio 14-17 dienomis viešbutyje „Kempinski“ esančiame restorane „Telegrafas“ bei visą dieną veikiančiame bare „Le Salon Bar and Lounge“.

REKLAMA

Pirmosiomis dienomis (lapkričio 14 d. ir 15 d.) restorane „Telegrafas“ vyks degustacinės vakarienės bei protų kovos. Vienas iš „protmūšio“ kovų etapų bus skirtas patikrinti žinioms apie vyną. Nugalėtojams atiteks 5000 litų vertės vyno šaldytuvas.

Viso festivalio metu gero vyno bei maisto mėgėjai viešbutyje „Kempinski” įsikūrusiame bare „Le Salon Bar and Lounge” galės rinktis patiekalus iš specialiai sukurto tapas meniu, kurį parengė „Torres” restoranui Ispanijoje vadovaujantis Sergi Milletos ir „Kempinski Hotel Cathedrak Square” šefas Ciaranas Gantlys. Someljė Marta Delfa priderins geriausiai tinkančius vynus.

REKLAMA
REKLAMA

Lapkričio 16 dieną restorane „Telegrafas“ rengiamas ispaniškai temperamentingas muzikos vakaras.

Paskutinę festivalio dieną (lapkričio 17 d.) vyks Katalonijos virtuvės pamokos su „Torres“ šefu ispanu S. Millet. Pamokos vyks viešbučio „Kempinski“ virtuvėje.

Spalio 23 dieną įvyko renginio pristatymas, kurio svečiai buvo pasitikti su putojančio vyno „Torres Santa Digna Estelado Rose“ taure.

Restorane „Telegrafas“ svečiai turėjo galimybę paragauti kelių skonių vynų bei prie jo priderinto maisto. Elegantiškame restorane lankytojai buvo pavaišinti šešiais patiekalais: tradicine porų sriuba su sūdytos menkės confit; grilyje keptomis šukutėmis su daržovėmis ir „romesco“ padažu; „paella“ stiliumi paruoštais ryžiais su vištiena, triušiena ir grybais; raudonajame vyne troškinta elniena, kuri buvo patiekta su bulvių putėsiais; ispanišku sūrių rinkiniu bei desertu – juodojo šokolado kremu su alyvuogių aliejumi ir „Maldon“ jūros druska.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kiekvienas patiekalas buvo priderintas prie skirtingo vyno.

Renginio organizatoriai svečius pakvietė sudalyvauti protmūšyje. Patiektais valgiais besigardžiuojantys svečiai buvo suskirstyti į devynias komandas. Protmūšis vyko trimis etapais – dviejuose etapuose buvo pateikti bendro pobūdžio klausimai, o trečiajame reikėjo pademonstruoti savo žinias apie vyną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų