REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Siekiant patenkinti didėjantį informacinių technologijų (IT) aukščiausios kvalifikacijos profesionalų poreikį Kauno technologijos universitetas (KTU) modernizuoja šią studijų kryptį su Lietuvoje veikiančių užsienio investuotojų pagalba.

Siekiant patenkinti didėjantį informacinių technologijų (IT) aukščiausios kvalifikacijos profesionalų poreikį Kauno technologijos universitetas (KTU) modernizuoja šią studijų kryptį su Lietuvoje veikiančių užsienio investuotojų pagalba.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

 

KTU Informatikos fakultete dalį paskaitų ruoš ir dėstys atstovai iš Lietuvoje IT srityje dirbančių tarptautinių įmonių: „Barclays“, „Bentley Systems“, „Callcredit Information Group“, CSC, SEB paslaugų teikimo centro ir „Western Union“. Jų ir KTU bendradarbiavimą inicijavo „Investuok Lietuvoje“.

REKLAMA

 

Bendromis jėgomis užsienio investuotojai paruošė „Projektų valdymo“ studijų modulį trečiakursiams. Daugiau nei 200 studentų šį semestrą išmoks valdyti didelius IT projektus, pasitelkiant moderniausias kompanijų valdymo praktikas.

 

„Nusprendėme dalyvauti šiame projekte, nes tai puiki galimybė pasidalinti su studentais praktinėmis žiniomis bei supažindinti su mūsų centro veikla iš arčiau. SEB grupės paslaugų teikimo centrų Vilniuje ir Rygoje veikla neįsivaizduojama be šiuolaikinių metodų taikymo IT srityje, todėl daug dėmesio bus skirta IT projektų valdymui, ITIL metodologijai, IT produktų kūrimo priemonių ir metodų pristatymui, suteikti praktinių žinių kaip yra testuojamos ir automatizuojamos IT sistemos“, – sako Ilma Mažeikienė, SEB grupės paslaugų centrų Vilniuje ir Rygoje vadovė.

REKLAMA
REKLAMA

Paskaitų metu SEB paslaugų teikimo centro specialistai KTU studentams patars kaip kurti, valdyti ir įgyvendinti projektus kasdieninėje veikloje, parodys kaip šiuolaikiniai metodai įgalina verslą keisti savo organizavimo formas, padeda siekti strateginių tikslų. „Tikimės, kad studentai įgis praktinių įgūdžių ir žinių, nes tai yra ypatingai svarbu jaunam, pradedančiam savo karjerą ir siekiančiam įsitvirtinti darbo rinkoje, specialistui“, – sako I. Mažeikienė.

Prie studijų programų pokyčių prisidės ir vasarą apie investiciją Kaune paskelbusi JAV bendrovė „Virtustream“. Jos specialistai turi planų kartu su KTU kurti naują debesų kompiuterijos studijų programą, bendrovės darbuotojai dėstys studentams, o pastarieji galės atlikti praktiką, su galimybe vėliau įsidarbinti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

 

„Pavasarį verslo atstovai pasiūlys ir laisvai pasirenkamų dalykų, apimančių IT sistemų testavimą, programinės įrangos kūrimą ir kitas veiklas su kuriomis jie susiduria kiekvieną darbo dieną. Tai leis mūsų studentams sekti koja kojon su naujausiomis pasaulinėmis tendencijomis ir lengviau įsitvirtinti darbo rinkoje“, – teigia KTU informatikos inžinerijos studijų programų koordinatorius Kompiuterių katedros prof. dr. Egidijus Kazanavičius.

 

Antrus metus, kiekvieno semestro pradžioje KTU Informatikos fakultete vyksta ir bendrovių atstovų įvadinės paskaitos pirmakursiams. Jų metu studentai susipažįsta su pagrindinėmis tendencijomis IT rinkoje, kompanijų veikla ir keliamais lūkesčiais būsimiems darbuotojams.

REKLAMA

 

„Pastaruoju metu stebime nuolat didėjantį IT specialistų poreikį. Skaičiuojama, kad Lietuvoje artimiausius porą metų IT ir komunikacijų bendrovės įdarbins vidutiniškai po 3 500 šios srities specialistų kasmet. Partnerystė su verslu prisidės prie IT krypties studijų populiarinimo bei padės jas pritaikyti prie šiandieninių verslo poreikių“, – sako Milda Dargužaitė, VšĮ „Investuok Lietuvoje“ generalinė direktorė.

 

„Investuok Lietuvoje“ skatina verslo ir mokymo įstaigų bendradarbiavimą ir kitose srityse. Tokiu principu jau mokoma skandinavų kalbų, ruošiami aviacijos mechanikai ir kitų profesijų atstovai. Verslui įsitrauks į ugdymo procesą, atsiveria galimybės studentams turimas teorines žinias pritaikyti praktikoje. Taip paruošiami ne tik profesionalūs jauni darbuotojai, bet ir darbo rinkoje įsitvirtina užsienio kompanijų perduodama pažangiausia darbo kultūra.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų