REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baimindamiesi didžiulių šildymo kaštų, vieni galvoja apie taupymą komforto sąskaita, kiti ieško efektyvesnių sprendimų, kaip šilumos valdymas. Vonios įranga ir šildymo valdymo sistemomis prekiaujančios „Tausana“ bendrovės vadovas Rolandas Jurgelaitis teigia, kad padaugėjo klientų, kurie girdėję pažįstamų ar draugų sėkmingas taupymo istorijas, nori išbandyti tai patys.

Baimindamiesi didžiulių šildymo kaštų, vieni galvoja apie taupymą komforto sąskaita, kiti ieško efektyvesnių sprendimų, kaip šilumos valdymas. Vonios įranga ir šildymo valdymo sistemomis prekiaujančios „Tausana“ bendrovės vadovas Rolandas Jurgelaitis teigia, kad padaugėjo klientų, kurie girdėję pažįstamų ar draugų sėkmingas taupymo istorijas, nori išbandyti tai patys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Daugeliui gyventojų šilumos taupymas asocijuojasi su šaltais radiatoriais ir namais. Tačiau kiekvienoje patalpoje šilumos įrenginius (radiatorius bei šildomas grindis) reguliuojant termostatais, namuose galima sukurti optimalią temperatūrą ir sutaupyti šilumos kaštus, neatsisakant komforto.“ – sako UAB „Tausana“ generalinis direktorius R.Jurgelaitis. Anot eksperto, kuo tobulesnė šildymo valdymo sistema – tuo didesnis komfortas ir mažesnės šilumos sąnaudos. Pavyzdžiui, elektroniniai termostatai suteikia galimybę reguliuoti temperatūrą pagal buto ar namo šeimininko individualų gyvenimo ritmą: „Galbūt jis į miegamąjį užsuka tik vėlai vakare, tad kam reikalinga didelė šiluma dienos metu? Per ilgesnį laiką, nustebtumėte, kiek daug galima sutaupyti valandų, t.y. nenaudingai išleistų šildymo kaštų” – pasakoja R. Jurgelaitis. Paskaičiuota, kad 1 laipsniu mažesnė temperatūra sutaupo apie 5% šilumos išlaidų. Vadinasi, jei termostatinė galvutė sumažinama iki 20 laipsnių, sutaupoma 25% kaštų.

REKLAMA

Tuo tarpu danų įmonės „Danfoss” skaičiavimais, pakeitus įprastus reguliuojamus termoreguliatorius į elektrinius, kuomet reguliuojamas ne tik temperatūros, bet ir laiko režimas, sutaupoma dar 23 % šilumos kaštų. O automatizavus šildymo valdymo sistemą, t.y.prijungus prie centrinio valdiklio, komfortas ir patogumas – garantuojamas.

Investiciją išbandė savu kailiu

Tausana vadovas R. Jurgelaitis teigia, kad geriausias pavyzdys klientui – ne teoriniai skaičiai, o asmeninė patirtis. Būtent dėl šios priežasties įmonė „Tausana“ įsidiegė šildymo valdymo sistemą savo prekybos salonuose. „Mums pavyko sutaupyti net 34% šilumos išlaidų per mėnesį. Tiesa, kiek maksimaliai gali sutaupyti klientas, lemia daugiau veiksnių. Tačiau mums ši sistema atsipirko per pusantrų metų” – pasakoja R. Jurgelaitis. Pasak verslininko, šildymo valdymo sistemos kaina varijuoja nuo nuo 500 iki 10 tūkst. litų. Tai priklauso nuo namo, buto dydžio bei įrangos profesionalumo.

REKLAMA
REKLAMA

Daugiau sėkmingo taupymo pavyzdžių toli ieškoti nereikia. Pilną šildymo sezoną „Danfoss“ valdymo sistema besinaudojantis smulkiųjų ir vidutinių verslininkų asociacijos vadovas Giedrius Rimeika pasakoja, kad kartu su papildomais „Tausanos“ šildymo taupymo patarimais, bendroje sumoje šildymo sąskaitos sumažėjo perpus: „Įrengus sistemą dujos pabrango, o man šildymas atpigo. Šaltuoju metu už 180 kvadratų namą mokėdavau apie 900, o dabar moku 450 litų. Aš esu labai patenkintas sistema. Visų pirma, ji man taupo pinigus, antra, maksimaliai komfortiškai jaučiuosi ir gyvenu savame name.“ – patirtimi dalinasi R. Rimeika.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Daugiausiai sutaupo individualaus namo gyventojas, būstą šildantis dujomis

Daugelis senos statybos daugiabučių gyventojų aktyviai ieško sprendimų, kaip galima sutaupyti. Deja, net ir pakeitus radiatorius su termostatinėmis galvutėmis, žmogus galės taupyti, bet finansiškai to nepajus. „Vieni gyventojai taupo, kiti ne, o namo apšildymo sąnaudos dalinamos visiems gyventojams, tad kurių galų jam tai daryti?” – retoriškai klausia R. Jurgelaitis. Eksperto teigimu, daugiabučių gyventojai galės taupyti tada, jei renovacijos metu , viso namo gyventojai įsistatys termostatinius ventilius. Tuomet visas namas taupys, dalinsis kaštus ir tai atsispindės mažesnėse šildymo sąskaitose.

REKLAMA

Tiesa, jei šildomąsi malkomis, ši valdymo sistema taip pat negarantuos ekonimijos ir komforto. Automatika nepajėgi užgesinti ar užkurti pečiaus. Pasak verslininko, daugiausiai sutaupo dujomis šildantys gyventojai, modernizavę šildymo valdymo sistemą.

Vasarą rogių neruošia

Kaip ir daugelis šildymo įranga prekiaujančių įmonių, „Tausana“ didžiausio klientų antplūdžio sulaukia prasidėjus šalčiams ar gavus pirmąsias šildymo sąskaitas. „Tuomet žmonės pradeda domėtis, prašyti konsultacijų ir paslaugų. Deja, ne visiems galime skirti šimtaprocentinį dėmesį, taip pat mažėja pirkėjo derybinės pozicijos, ilgėja sistemos įrengimo terminai.“ – aiškina R. Jurgelaitis. Anot jo, geriausias laikas kreiptis dėl šildymo valdymo sistemos įdiegimo yra šildymo sezono pabaiga ir vasara, kai pardavėjai yra mažiau apkrauti, daugiau laiko gali skirti konsultacijoms. Savo klientams „Tausana“ atstovai stengiasi parduoti ne tik produktą, bet ir žinias, suteikti profesionalią informaciją ir patarimus. Šildymo valdymo sistemos parduodamos išsiaiškinus visus būsto šildymo niansus bei gyventojų dienotvarkę, gyvenimo būdo ypatumus, todėl labai svarbus abipusis bendradarbiavimas, o tam prireikia daugiau laiko.

REKLAMA

Klientai tampa prekybos agentais

Anot “Tausana” direktoriaus R. Jurgelaičio, šiame versle svarbu rekomendacijos ir pasitikėjimas. “Besidominčių šildymo reguliavimo sistemomis netrūksta, mat vienas patenkintas klientas apytiksliai po vienerių metų atveda dar tris” – sako R. Jurgelaitis. Toks verslas yra nišinis, o nepigų produktą sunku parduoti kliaujantis vien reklama. Smulkiųjų ir vidutinių verslininkų asociacijos vadovas G. Romeika pasakoja, kad išbandyti šią sistemą jam buvo avantiūra, kuri atispirko su kaupu. Verslininkas teigia, kad nepaisant atsirandančių alternatyvių energijos sistemų bumo, jis rekomenduotų įmonės teikiamą produkciją aktyviems, užimtiems draugams ir pažįstamiems, kurie nesėdi kiaurą dieną namuose: „Būtent tiems, kurie gyvena apibrėžtą, verslininkišką gyvenimą, ši sistema tikrai padeda sutaupyti pinigų.“ – teigia G. Rimeika, sutikęs, kad per pilną šildymo sezoną sistema jam beveik atsipirko.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų