REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Praėjusią savaitę susitikime su Rusijos žurnalistais Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka pareiškė, kad praėjusio amžiaus paskutiniame dešimtmetyje jis inicijavo drastišką, tačiau veiksmingą kovos su pakelės plėšikais strategiją.

Prieštaringai vertinamas Baltarusijos vadovas prisiminė laikus, kai pirmos jo kadencijos metais (1994–2001) tranzitinio transporto srauto vairuotojams gyvenimą trukdė duokles keliuose renkantys banditai. Jie buvo tikras naudotų automobilių pardavėjų siaubas. Ramiai Baltarusijoje jaustis negalėjo ir šalį kertantys tolimųjų reisų vairuotojai. Jei tikėtume A. Lukašenkos žodžiais, ši problema buvo eliminuota labai greitai ir efektyviai. Pasak Baltarusijos prezidento, buvo duotas įsakymas tiesiog iššaudyti pakelės banditus.

„Sukūrėme keletą operatyvinių grupių, pasiėmėme „kietus“ automobilius ir važinėjosi jie nuo Bresto iki Rusijos sienos kaip koks masalas. Visus banditus, kurie priešinosi, šie specialūs būriai iššaudė. Buvo trys banditų grupės. Jas sunaikinome. Ketvirtos pakelės plėšikų grupės jau nebuvo. Ir iki šiol mūsų keliuose ramu. Gal tai buvo pernelyg griežtos priemonės, bet kito metodo kovoti su nusikaltėliais aš tuomet nemačiau“, – bendraudamas su Rusijos žurnalistais atviravo A. Lukašenka.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų