• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien Kauno technologijos universitete (KTU) startavo intensyvių mokymų kursas, skirtas branduolinės energetikos pramonės specialistų gebėjimams tobulinti. Tai pirmasis tokio pobūdžio mokymų kursas Europoje, sakoma KTU pranešime.

REKLAMA
REKLAMA

Pranešama, kad mokymai vyks spalio 14–18 dienomis, juos ves lektoriai iš „Hitachi“ kompanijos ir Tokijo technologijų instituto.

REKLAMA

Šis mokymų kursas rengiamas KTU, tačiau jis nėra skirtas tik šio universiteto studentams ar dėstytojams. Kursuose užsiregistravo daugiau nei 200 branduolinę energetiką, fiziką ir kitas disciplinas studijuojančių studentų bei branduolinės energetikos srityje dirbančių mokslininkų iš įvairių institucijų.

„Mes labai tikime bendradarbiavimo su „Hitachi” ir Tokijo technologijų instituto specialistais sėkme ir branduolinės energetikos srityje įžvelgiame abipusę naudą. Mūsų šalyje trūksta šios srities specialistų ne tik atominių elektrinių projektų valdyme, bet ir valstybės institucijose“, – renginio atidarymo rytą kalbėjo Kauno technologijos universiteto rektorius prof. Petras Baršauskas.

REKLAMA
REKLAMA

„Tiek atominės elektrinės statymas, tiek jos valdymas, reikalauja plataus spektro specialių technologijų ir kvalifikuotos darbo jėgos, kurios specializacija būtų šių technologijų valdymas. Mokymasis branduolinės energetikos srityje Lietuvoje dar yra gana problemiškas, todėl tikiuosi, kad šis mokymų kursas padės jauniesiem inžinieriams tobulėti ir specializuotis“, – sakė „Hitachi” kompanijos atstovas Akira Maru.

„Hitachi“ ir „Hitachi-GE Nuclear Energy“ yra sukūrusios ir remia pasaulinės žmogiškųjų išteklių plėtros branduolinės energetikos srityje kursą. Šis mokymų kursas sėkmingai dėstomas Tokijo technologijų instituto Mokslo ir inžinerijos doktorantūros mokyklos Branduolinės energetikos katedroje. Tokijo technologijos instituto studentai gilina savo žinias atlikdami praktiką Tarptautinėje atominės energetikos agentūroje (TATENA) ir kitose institucijose, sakoma pranešime.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų