REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Policija surengė reidą prie Rokantiškių kapinių: per penkiolika minučių sulaikyta dešimt pažeidėjų.

Policija surengė reidą prie Rokantiškių kapinių: per penkiolika minučių sulaikyta dešimt pažeidėjų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kai kurie vairuotojai ryžtingai važiavo per ženklą Eismas draudžiamas nepaisant, kad prie vartų stovi policijos ekipažas.

REKLAMA

“Lietuvoje žmonės visiškai nepaiso kelio ženklų, todėl avaringumas didelis ir betvarkė keliuose tvyro”, - apgailestavo patrulis, atvykęs į kapines po pranešimo, kad visi vairuotojai važiuoja pro vartus nepaisant, kad ten pastatytas draudžiantis įvažiuoti ženklas.

Vos atvykę į kapines pareigūnai per penkiolika minučių sulaikė dešimt pažeidėjų. Vairuotojus ragino išlipti iš automobilių ir prieiti prie ženklo.

“Ar žinote, kas tai per ženklas?”, - klausinėjo vairuotojų pareigūnai. Daugelis atsakydavo lyg ir žinantys, tačiau į klausimą: kodėl važiuojate? – atsakydavo: “Nematėm”.

REKLAMA
REKLAMA

Visi iki vieno sulaikytų teigdavo, kad veža sunkias plytas, smėlį arba salone sėdi ligoti, lūžusiomis galūnėmis žmonės.

“Įdomu, kodėl lūžus galūnėms reikia važiuoti į kapines? Kodėl nesulaukus, kada pagysitem juk nieko padaryti negalite”, - tikindavo patruliai sulaikytus pažeidėjus.

Į tai atsakydavo: “Reikia žvakutę nors uždegti ir greta pasėdėti, todėl ir važiuojam”. Pareigūnai reidui įsibėgėjus sustabdydavo automobilius ir juokavo: “Irgi namą statysite?”.

Kadangi akcija vyko kapinėse, patruliai nedrįso bausti pažeidėjų, tik įspėjo palikti kitą kartą automobilius stovėjimo aikštelėse: “Dar prakeiks mus, gal kitą kartą bus protingesni. Juk kapinių takas skirtas tik specialiam transportui važiuoti. Turi kapinių sargas uždaryti vartus”.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Portalas “Balsas.lt” susisiekė su Rokantiškių kapinių administratoriui Erikui Jakonvskiui, kuris teigė, kad ženklas prie vartų yra oficialus ir lankytojai privalo laikytis taisyklių: “Nieko negalime padaryti, manau, policija turi bausti pažeidėjus. Tai didelė problema, nes nuolat važiuojantys automobiliai gasina dangą ir paskui sunku važiuoti specialiajam transportui”.

Uždaryti vartų negalima, teigia E. Jankovskis, mat visada gali atvažiuoti laidojimo procesija: “Sargo juk nepastatysi prie vartų”.

Policija tikisi, kad ateityje Rokantiškių kapinių lankytojai bus protingesni ir reikalui esant kreipsis į kapinių administraciją dėl specialaus leidimo, jeigu reikia vežti sunkų krovinį. Už ženklo nepaisymą baudžiama iki trijų šimtų litų.

REKLAMA

Drausmindama vairuotojus policija galėtų į valstybės biudžetą įnešti nemažą sumą. Galbūt reikėtų prie kiekvieno ženklo pastatyti po policininką, kurie gali kiekvieną dieną juos keisti ir taip šalies biudžetas neskurstų.

Pareigūnai tikina, kad neįmanoma tokia misija, tačiau žurnalistų nuomone, įmanoma.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų