REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos teismas antradienį nuteisė masiniuose protestuose Vladimiro Putino inauguracijos išvakarėse pernai dalyvavusį aktyvistą Michailą Kosenką ir nurodė jam taikyti priverstinį gydymą psichiatrinėje ligoninėje.

REKLAMA
REKLAMA

Teismas nusprendė, kad M.Kosenka panaudojo smurtą prieš riaušių policiją, tačiau pripažino, kad dėl psichinės negalios jis negali atsakyti už savo veiksmus.

REKLAMA

„Teismas nutarė, kad Kosenkai turi būti taikomas privalomas medicininis gydymas“, – sakė kaltinamojo advokatas Valerijus Šuchardinas naujienų apie teismo nuosprendį, primenantį sovietinių laikų baudžiamąją psichiatriją.

M.Kosenka buvo nustatyta lengva šizofrenijos forma, kuriai taikomas medikamentinis gydymas.

M.Kosenka yra vienas iš daugiau nei dešimties aktyvistų, kuriems buvo pateikti kaltinimai dėl masinių neramumų, kai praėjusių metų gegužės 6 dieną vykęs taikus opozicijos protestas virto riaušėmis.

REKLAMA
REKLAMA

Teismui paskelbus savo nuosprendį kelios dešimtys prie Maskvos teismo rūmų susirinkusių žmonių ėmė skanduoti „Gėda“ ir „Laisvė“, pasakojo naujienų agentūros AFP reporteris.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų