REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šalies premjeras Algirdas Butkevičius privalo nedelsdamas įvertinti Seimo vicepirmininko A. Syso ir savo patarėjų pareiškimus dėl galimo II pakopos privačių pensijų fondų nacionalizavimo ir pervedimų iš „Sodros“ į privačius fondus sustabdymo, – sako Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Eligijus Masiulis.

REKLAMA
REKLAMA

Liberalo teigimu, premjeras turi aiškiai įvardyti, ar jo patarėjo S. Jakeliūno ir Seimo vicepirmininko A. Syso vieši pareiškimai rodo pasikeitusią oficialią Vyriausybės poziciją dėl privataus pensijų kaupimo.

REKLAMA

„Vien tokie neatsakingi ir populistiniai valdančiųjų pasisakymai daro didelę žalą – šimtai tūkstančių žmonių, jau kaupiantys ar pasiryžę kaupti lėšas privačiai, yra toliau klaidinami, pakertamas jų pasitikėjimas visa pensijų sistema. Jeigu valdantieji toliau blaškysis ir darys tokius akibrokštus, Vyriausybė turės prisiimti visišką atsakomybę už, galima sakyti, sąmoningai žlugdomą pensijų sistemą ir pažeistus teisėtus trečdalio Lietuvos gyventojų, kaupiančių pensiją privačiai, interesus“, – sakė Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas E. Masiulis.

Šiandien pensiją II pakopos fonduose iš viso kaupia 36,88 proc. Lietuvos gyventojų. Antros pensijų pakopos fonduose 2013 m. rugsėjo 1 dienos duomenimis jau yra sukaupta 5,1 mlrd. litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų