REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ekonomikai ir toliau susiduriant su problemomis kai kurie patriotai ima ieškoti naujų būdų rūpintis šalies gerove ir taisyti esamą padėtį. Benjaminas Carle‘as ėmėsi „ekonominio patriotizmo“: jis pasiryžo 9 mėnesius valgyti vien tik prancūzišką maistą ir naudoti tik Prancūzijoje pagamintą produkciją.

REKLAMA
REKLAMA

B. Carle teigimu, atlikti tokį eksperimentą jį įkvėpė Prancūzijos pramonės atsinaujinimo ministras Arnaudas Montebouras, kuris vilkėjo marškinėlius, papuoštus prancūziškos produkcijos vartojimą skatinančia reklama. Vaikinas sutiko dalyvauti televizijos programoje „Ponas Pagaminta Prancūzijoje“ tam, kad paskatintų kitus ir kartu pakeltų šalies užimtumo rodiklius. Kaip žurnalistą jį labai sudomino idėja apsiriboti Prancūzijos produkcija.

REKLAMA

Tačiau ją įgyvendinti tikrai sunku – apžiūrėjęs namuose buvusius daiktus B. Carle‘as suprato, kad tokia įranga kaip šaldytuvas ir skalbimo mašina, baldai yra pagaminti užsienyje – jų reikėjo atsisakyti. Teko atsikratyti ir dalies mėgstamų drabužių – jie buvo parsiųsti iš Anglijos arba JAV. Kita auka – maistas: B. Carle‘as be galo mėgo egzotiškus vaisius ir daržoves, kavą. Teko pakoreguoti ir muzikinį skonį. Pašalinus visus neprancūziškus daiktus iš jo mažo bet brangaus buto Paryžiuje jame liko tik kėdė, stalas ir katinas.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo eksperimento pradžios praėjo penki mėnesiai – iki šiol viskas, ką naudoja B. Carle‘as yra prancūziška išskyrus telefoną ir kompiuterį, kurie jam reikalingi komunikacijos tikslais. Artėjant dviems paskutiniams eksperimento mėnesiams jis mąsto ir apie šių dviejų dalykų atsisakymą. Pasak eksperimentatoriaus, nuo eksperimento pradžios jo gyvenimas pasikeitė radikaliai.

Jis teigia pagaliau pastebėjęs, kad prieš patekdami į jo krepšį produktai keliauja tūkstančius kilometrų ir kad vartotojai perka maistą net nekreipdami dėmesio į sezoną. B. Carle‘as taip pat pabrėžia iš naujo atradęs turtingą prancūzų kultūrą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų