REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Norite būti pastebėta šį rudenį – aklai nesivaikykite madų, geriau daugiau pastangų skirkite savo individualaus stiliaus tobulinimui arba jo paieškoms.

Norite būti pastebėta šį rudenį – aklai nesivaikykite madų, geriau daugiau pastangų skirkite savo individualaus stiliaus tobulinimui arba jo paieškoms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Atėjus rudeniui, neskubėkite pirkti madingų drabužių. Įveskite į savo garderobą naujų detalių, aksesuarų, tiesiog atgaivinkite savo stilių neišlaidaudamos dideliems pirkiniams. O jei nusprendėte investuoti į save, rinkitės kokybiškus, klasikinius ir atitinkančius jūsų gyvenimo būdą drabužius. Taip pataria Kristina Kalmykova – stilistė, įvaizdžio kūrėja, mokanti moteris atrasti savo stilių ir sutaupyti kuriant stilingą garderobą.

REKLAMA

Anot stilistės, būti madingai ir būti stilingai – visiškai skirtingi dalykai. Atitikti mados kodą, eiti koja kojon su mada – užduotis nelengva, nes mada reikalauja daug: žinių, finansų ir didelių pastangų. Madinga moteris pavasario tendencijoms ruošiasi jau rudenį, o štai stilingai pakanka išmaniai, skoningai pagyvinti savo įvaizdį naujomis detalėmis...

Kas madinga ir kas yra stilinga šį rudenį?

Šių metų rudenį akį trauks du siluetai: išpūstas padidintų formų, tarsi vienu dydžiu didesnis už įprastai dėvimus drabužius, ir antrasis – klasikinis, su pabrėžta liemens linija, klasikinių atspalvių. Kiekviena moteris gali pasirinkti, kaip jai atrodyti: būti stilingai dėvint klasikinius drabužius, ar būti madingai ir stilingai prisijaukinus naują siluetą. Dar labai svarbu nepamiršti ir amžiaus cenzo, nes kas tinka jaunai merginai, brandžiai gali visiškai netikti. Ši taisyklė išlieka svarbi visais metų laikais.

REKLAMA
REKLAMA

Kokios spalvos turėtų puošti mūsų garderobą šį rudenį?

Šį sezoną pas mus atkeliavo labai graži spalva – prigesinta rožinė, kitaip dar vadinama „english rose“. Tiksliau nupasakoti šią spalvą reikėtų taip: imame rožinę ir pamaišome ją su pilka. „English rose“ tinka toms moterims, kurių spalvų paletėje vyrauja šaltos spalvos. Tiesa, galima pasirinkti šiltesnį šios spalvos atspalvį. Dar viena šio sezono spalva – indigo, su visais atspalviais.

Rudens paltai ir puspalčiai šiemet stebina ryškiomis, „saldaininėmis“ spalvomis. Na, o juoda išlieka visuomet madinga, tačiau nepamirškime jos pagyvinti ryškiu akcentu. Tai gali būti šalis, pirštinės, ar net manikiūras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dar viena sezono spalva – geltona. Jei ji jums atrodo pernelyg intensyvi, galima rinktis akcentus: aksesuarus, detales. Beje, jei spalva patinka, tačiau netinka, ją galima savo garderobe naudoti žemiau liemens linijos, o arčiausiai veido patariama naudoti spalvas, kurios tinka gamtiniam moters tipui ir tiesiog atgaivina, pagyvina veidą.

Populiari ir smėlio spalva su visais šios spalvos atspalviais. Beje, kuo moteris vyresnė, tuo švelnesni atspalviai turėtų dominuoti jos aprangoje. Jaunoms merginoms atvirkščiai – tinka intensyvios, ryškios spalvos. Madingos šį sezoną ir raudona, bordo spalvos.

REKLAMA

Apsukusi laiko ratą mada sugrįžta su tam tikro laikotarpio detalėmis. Kokio dešimtmečio prieskoniai jaučiami šį sezoną?

80-ieji jau praėjo, artėja patobulintos 70-ųjų linijos. Gyvename įdomiame laikotarpyje, jei įsižiūrėtume, pamatytume, kad dabar madinga beveik visų praėjusių laikotarpių akcentai: šį bei tą mada pasiskolino iš hipių, iš rokerių – kniedes, kurios dabar puošia batus ir drabužius. Į madą vėl sugrįžo gėlėmis puošti audiniai, kurie buvo populiarūs mūsų tėvų jaunystės laikais. Nepasiklysti šioje gausybėje ne taip jau ir paprasta. Ypač turint omenyje, kad moteris nori jaustis komfortiškai ir patogiai, todėl eklektišką stilių suvaldyti reikia išmonės.

REKLAMA

Kokios batų tendencijos vyrauja šį rudenį?

Galima rinktis iš kelių variantų. Parduotuvėse gausu grubių vyriško tipo batų su geležėlėmis, kniedėmis ir spygliukais. Pas mus tokių batų ir batelių mada atėjo dar metų pradžioje, panašu, kad laikosi iki šiol. Beje, vyrams tai nepatinka, jie neigiamai vertina bet kokius aštrius daiktus moteriškame garderobe. Pastebėjau, kad lietuvės šiai tendencijai taip pat sunkiai pasiduoda. Tiesiog įdomu, kaip sekasi parduotumėms, kuriose batų su aštriomis detalėmis šį rudenį gausu. Prie tokių batų turėtų derėti minkšta, šilta suknelė. Gerai reikėtų apgalvoti rankinės pasirinkimą ir visą įvaizdį, kurį užbaigia tokio tipo batai. Iš retro, 1920-ųjų metų, mada pasiskolino gangsteriškus batus, kuriuos dabar mielai avi moterys ir merginos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ar galėtumėte išskirti kelis drabužius, aksesuarus, detales, kuriuos derėtų įsigyti šaltuoju sezonu?

Galima tiesiog teisingai sudėlioti akcentus, pavyzdžiui, prisiminti ryškius raudonus lūpdažius, arba, jei esate drąsi, nemėgstate tradiciškumo bei standartų, galite įsigyti raudonus batelius, rankinę. Tik nederinkite batų prie rankinės! Nors apie tai pasaulyje kalbama jau 20 metų, lietuvės vis dar niekaip neišmoksta šios taisyklės. Batai pirmiausia turėtų derėti su jūsų apranga, atitikti individualų stilių ir jo visumą.

REKLAMA

Šį rudenį madingos banano, knygų, trapecijos, apvalios trapecijos formų rankinės. Išlieka vidutinio talpumo, mažos talpos rankinės - delninukės. Vyraujanti spalvų gama – arti gamtos. Galima įsigyti šiemet madingų atspalvių šaliką. Madingi ir platūs diržai. Galima iš dviejų diržų pasidaryti vieną. Mūsų moterys išmanios, vis daugiau jų aksesuarus ir papuošalus gamina sau pačios. Tai puiku, ypač jei pasipuošusi savo rankomis sušildytomis garderobo detalėmis moteris jaučiasi puikiai.

Kasmet su kiekvienu metų sezonu naujienas pristato ir kirpėjai stilistai. Ką naujo jie siūlo artėjant žiemai?

REKLAMA

Asmeniškai man gražiausios moterys yra tos, kurios atrodo harmoningai, kuomet jų vidus sutampa su išore, stiliumi, gyvensena. Vis dar madingi ryškių spalvų akcentai plaukuose, tačiau vargu ar ši mada tiks brandaus amžiaus moterims, kaip ir pankiški išskutimai šonuose arba absoliutus chaosas ant galvos.

Madoje išlieka ir ombre stilius, idealiai tinkantis ilgiems plaukams. Šį darbą reikėtų patikėti profesionaliam meistrui, gebančiam spalvos perėjimą į kitą toną ar pustonį atlikti teisingai ir profesionaliai. Ilgaplaukėms stilistai pataria pernelyg nesirūpinti plaukų glotnumu. Stilingai atrodo atsainiai susuktas ir lengvai užtvirtintas kuodas, plaukai turėtų atrodyti tarsi nešukuoti, išsidraikę. Nėra griežtų linijų, net kirpčiukai gali būti skirtingo ilgio. Žodžiu, karaliauja laisvė ir chaosas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rudenį lietuvių garderobas tradiciškai grįžta prie pastelinių spalvų, ar taip yra dėl to, kad gyvename lietaus ir niūraus klimato šalyje, ar tiesiog pats sezonas reikalauja ramybės spalvinėje gamoje?

Iš to kas yra pristatoma pasaulio madų sostinėse Lietuvoje praktiškai galima pritaikyti tik apie 10 procentų. Kodėl taip yra? Mūsų žmonės tiesiog maudosi tradiciškume. Esame konservatyvi tauta. Pavyzdžiui, jei kurį nors sezoną yra labai madinga kokia nors spalva, tai lietuviai ją įves pradėdami nuo tos spalvos atspalvių. Yra vidinė baimė ir nuogąstavimai, ką pasakys žmonės… Todėl, kai į mano mokyklą ateina moterys, pasiryžusios surasti, atskleisti save, išmokti derinti spalvas, teisingai atlikti makiažą, aš visuomet pamoką pradedu sakydama: „Sveikos atvykusios į spalvų pasaulį.” Atėjus rudeniui pabandykime sušilti ne tik dėvėdamos šiltus nertinius, bet ir mėgaukimės šiltomis šio sezono spalvomis. Moters pasaulį spalvos praturtina.

Vaida Jutkonė | GrozioBites.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų