REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Atskleista paslaptis: Gaudi katedra bus baigta 2026 metais

Išbaigto architektūros stebuklo video

Pasak prie garsiosios, Barselonoje esančios Sagrada Família, dirbančio architekto, šis šedevras bus baigtas 2026 metais - praėjus beveik 150 metų nuo statybų pradžios, informuoja dailymail.co.uk.

REKLAMA
REKLAMA

Katedros statybų pabaigos šventė turėtų sutapt ir su šimtųjų architekto Antonio Gaudi‘o mirties metinių paminėjimu. Pastarasis kurdamas katedrą mėgo juokauti, kad jo klientas Dievas neskuba pamatyti kūrinį pabaigtą.

REKLAMA

Architektas Jordis Faulis teigia, kad darbai bus užbaigti iki 2026, jei bus dirbama taip pat greitai kaip dabar.

Vadinama katedra, Sagrada Família 2010 metais popiežiaus Benedikto XVI buvo pašventinta bazilika. Katedra paprastai yra vieta, kur reziduoja arkivyskupai, o bazilikomis pašventinamos didelės ir svarbos bažnyčios, kurioms popiežius suteikia specialias ceremonijų teises.

Sagrada Família per metus paprastai apsilanko apie 3 milijonai turistų. Būtent jie ir sumoka didžiąją dalį statybų išlaidų, kurios per metus siekia 25 milijonus. Likusią sumos dalį sudaro aukos.

Statybos buvo pradėtos 1882 metais. Po metų vadovavimą projektui perėmė A. Gaudis ir radikaliai transformavo pastato dizainą remdamasis gotikiniu ir „Art Noveau“ stiliais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų