REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seime turtingiausias – V. Uspaskichas

Ketvirtadalis parlamentarų – milijonieriai (papildyta 12:18)

 

Ketvirtadalio Seimo narių turtas kartu su santaupomis viršija milijoną litų, o turtingiausias Seime – valdančiosios Darbo partijos įkūrėjas Viktoras Uspaskichas.

Tai rodo Valstybinės mokesčių inspekcijos „Valstybės žiniose“ pateiktos 2012 metų parlamentarų turto deklaracijos.

Anot „Valstybės žinių“, V.Uspaskicho kartu su žmona Jolanta privalomas registruoti turtas ir santaupos viršija 165,6 mln. litų. Jie taip pat yra suteikę paskolų už 23 mln. litų, paėmę daugiau nei pusės milijono litų vertės paskolų.

Antras turtingiausių Seimo narių sąraše – socialdemokratas Bronius Bradauskas. Jis su žmona Danguole turi turto ir santaupų už 26,8 mln. litų, yra paskolinę 850 tūkst. litų.

Liberalo Kęstučio Glavecko ir jo sutuoktinės Rūtos Rutkelytės turtas ir santaupos siekia 13 mln. litų, o „darbietės“ Vilijos Filipovičienės su vyru Ivanu – beveik 9 mln. litų. Jie yra suteikę ir paėmę paskolų už keliasdešimt tūkstančių litų.

REKLAMA
REKLAMA

Dar per 30 parlamentarų turtas ir santaupos siekia ar viršija milijoną litų.

Apie milijoną deklaravo Seimo pirmininkas „darbietis“ Vydas Gedvilas, jis taip pat paėmęs paskolų už daugiau nei 720 tūkst. litų.

REKLAMA

Tarp milijonierių – dar devyni „darbiečiai“. Dangutė Mikutienė su vyru turi 1,9 mln. litų turto bei pasiskolinę 365 tūkst. litų. Raimundo Paliuko ir Sergejaus Ursulo šeimų turtas siekia 1,8 mln. litų, pastarasis su žmona pasiskolinęs daugiau nei 600 tūkst. litų.

Kęstutis Daukšys su žmona deklaravo 1,7 mln. litų, jie taip pat suteikę 254 tūkst. litų paskolą ir paėmę paskolą už 631 tūkst. litų. Petras Čimbaras su sutuoktine turi 1,4 mln. litų, Valentinas Bukauskas su žmona – apie 1 mln. litų, jie taip pat suteikę 123 tūkst. litų paskolą.

REKLAMA
REKLAMA

Artūro Paulausko ir Mečislovo Zasčiurinsko šeimų turtas siekia po 1,2 mln. litų. „Darbietė“ Vitalija Vonžutaitė deklaravo 50 tūkst. litų, o jos vyras Sergejus Fedotovas – 1,4 mln. litų bei paimtą per 400 tūkst. litų paskolą. Milijonierių yra ir tarp kitų valdančiųjų bei opozicinių frakcijų narių, po šešis yra konservatorių ir socialdemokratų gretose.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narys Mantas Adomėnas su žmona turi turto ir santaupų už 1,7 mln. litų ir yra paėmę per 1 mln. litų paskolą. Jo partijos ir frakcijos kolegė, Seimo pirmininko pavaduotoja Irena Degutienė su vyru turi beveik 1,5 mln. vertės turto, jie paskolinę 190 tūkst. litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kitas šios frakcijos narys Vytautas Juozapaitis su žmona deklaravo 1,2 mln. litų turto, jis paėmęs paskolą už 422 tūkst. litų. Kazio Starkevičiaus šeima turi 1,4 mln. litų turto ir santaupų, Algio Strelčiūno – 1,1 mln. litų, Stasio Šedbaro – 1,2 mln. litų, jie taip pat paėmę paskolų už 142 tūkst. litų.

Socialdemokratas Benediktas Juodka su žmona deklaravo 1,1 mln. litų turto ir paskolintus 356 tūkst. litų, Artūras Skardžius su žmona – 1,6 mln. litų bei suteiktas paskolas už daugiau nei 800 tūkst. litų, Marija Aušrinė Pavilionienė ir Arvydas Mockus – po 1,4 mln. litų, Giedrė Purvaneckienė su vyru – 1,1 mln. litų, Andrius Palionis su žmona – 1,3 mln. litų bei pasiskolintus pusę milijono litų.

REKLAMA

„Tvarkiečio“ Kęstučio Bartkevičiaus šeima nurodo turinti 2,5 mln. litų turto, jo šeima taip pat suteikusi paskolų už 166 tūkst. litų. Dar poros „tvarkiečių“ turtas viršija milijoną litų: Vytautas Kamblevičius deklaravo 1,5 mln. litų ir suteiktą 337 tūkst. litų paskolą, Kęstas Komskis – 1,2 mln. litų ir paskolintus 189 tūkst. litų.

Mišrios Seimo narių grupės narys Remigijus Ačas bei Lietuvos lenkų rinkimų akcijos frakcijos narys Jaroslavas Narkevičius su žmona deklaravo apie 1 mln. litų sumas, liberalas Eugenijus Gentvilas su žmona – 1,3 mln. litų.

„Drąsos kelio“ frakcijos narys Valdas Vasiliauskas turi 1,4 mln., užsienyje esanti frakcijos seniūnė Neringa Venckienė su vyru – 1,1 mln. litų.

 

 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.  

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų