REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Praėjus penkiems su puse mėnesio po bombų sprogimo Bostone, Berlyno maratone sekmadienį pritaikytos aukščiausios saugumo priemonės, tačiau incidentas prie Brandenburgo vartų visas pastangas nubraukė perniek, rašo bild.de.

REKLAMA
REKLAMA

31 metų bėgikas iš Kenijos Wilsonas Kipsangas 42,195 km įveikė per 2 val. 3 min ir 23 sek. bei pasiekė naują pasaulio rekordą, tačiau ne jis finišo liniją kirto pirmas. Likus 10 m iki tikslo į trasą iššokęs vyras pirmasis perplėšė nugalėtojui skirtą juostą ir sugadino šventinį momentą.

REKLAMA

Išsišokėlis tuoj pat buvo sugriebtas apsaugos darbuotojų ir perduotas policijai – ši pradėjo tyrimą. Incidentą prie finišo sukėlęs vyras – ne beprotis, tai jis darė dėl reklamos. Ant jo marškinėlių buvo užrašas, reklamuojantis intymias paslaugas. Lygiai prieš savaitę tokį žygį jis atliko Hanoveryje per futbolo rungtynes.

Už tai vyrui buvo skirtas draudimas trejus metus įžengti į stadioną ir 6 tūkst. eurų bauda. Anot bild.de, tai – 35 metų italas Daniele, gyvenantis Volfsburge. Berlyno maratone jis prieš lemiamą momentą pasirodė su moterims skirtu numeriu „F7527“, priklaususiu Brittai S. Moteris buvo taip pat sulaikyta.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip į visus šiuos įvykius reagavo tikrasis pasaulio rekordininkas? Nesureikšmino. „Galvojau, kad tai organizacijos darbuotojas“, – komentavo W. Kipsangas. Nugalėtojui už planetos rekordą atiteko 90 tūkst. eurų prizas. Tai jau šeštas vyrų maratono rekordas Berlyno gatvėse.

Ar Vokietijos sostinėje greičiausias pasaulyje asfaltas? Buvusi bėgimo žvaigždė Haile‘as Gebrselassie: „Tai, be abejonės, geriausia trasa pasaulyje, nes oro temperatūra ideali ir daug žalumos. Todėl ir kvėpuoti lengva.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų