REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Argentina ir Ispanija ketvirtadienį sutarė bendromis pastangomis įtikinėti Didžiąją Britaniją sėsti prie derybų stalo dėl Folklando salų ir Gibraltaro ateities, pranešė Argentinos diplomatai.

REKLAMA
REKLAMA

Abi šias teritorijas – Atlanto vandenyno pietuose Folklandą, kurį Argentina vadina Malvinų salomis, ir Gibraltarą Ispanijos pietiniame smaigalyje – valdo Didžioji Britanija.

REKLAMA

Tačiau Argentina ir Ispanija reiškia pretenzijas į jas.

Susitarimas veikti kartu derantis su Britanija buvo pasiektas Argentinos užsienio reikalų ministrui Hectorui Timermanui (Hektorui Timermanui) susitikus su savo kolega iš Ispanijos Jose Manueliu Garcia-Margallo (Chosė Manueliu Garsija Margalju) JT generalinės Asamblėjos kuluaruose.

Kad taip susitarta savo pareiškime paskelbė Argentinos užsienio reikalų ministerija. Jame pažymimi, kad abiejų šalių ginče su Didžiąja Britanija esama panašumo.

REKLAMA
REKLAMA

Ispanija kovoja dėl Gibraltaro, kuris kadaise priklausė Ispanijai, bet 1713 metais atiteko Britanijai, kuri tvirtina neperduosianti šios teritorijos ispanams, nes Gibraltaro gyventojai to nenori.

Argentina dėl Folklando salų 1982 metais net kariavo trumpą bet daug kainavusį karą su Britanija – tada žuvo 649 argentiniečiai ir 255 britai.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.  

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų