REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bendrovė „Amazon“ pranešė apie atnaujintą „Kindle Fire“ planšečių seriją: ji pristatė trečios kartos „Kindle Fire HDX“ ir atnaujintą antros kartos „Kindle Fire HD“ modelį su 7 colių įstrižainės ekranu.

REKLAMA
REKLAMA

Skelbiama, kad naujieji planšetiniai kompiuteriai gavo galingesnius procesorius, didesnės raiškos ekranus, tapo kompaktiškesni ir lengvesni. JAV vartotojams naujosios „Amazon“ planšetės bus pateiktos artimiausiais mėnesiais.

REKLAMA

Naujasis „Kindle Fire HDX“ planšetinis kompiuteris bus dviejų modelių: su 7 ir 8,9 colių įstrižainės ekranais. 7 colių modelio ekrano raiška bus 1920 x 1200 taškų (pikselių tankis – 323 ppi), o 8,9 colių – 2560 x 1600 taškų (339 ppi). Pabrėžiama, kad „Kindle Fire HDX“ remiasi visiškai nauja aparatine platforma. Jame naudojamas 2,2 GHz 4 branduolių „Qualcomm Snapdragon 800“ procesorius ir nauja vaizdo posistemė, kurie, pasak gamintojų, užtikrina 3 kartus didesnį našumą nei ankstesnioji „Kindle Fire HD“ versija. „Kindle Fire HDX“ taip pat turi dvigubai daugiau darbinės atminties.

REKLAMA
REKLAMA

„Kindle Fire HDX“ valdo nauja operacinė sistemos „Fire OS“ versija „Fire OS 3.0“, paremta „Android“ (Jelly Bean) OS. Pasak gamintojų, į „Fire OS 3.0“ įdiegta daugiau nei 100 naujų funkcijų ir galimybių, tačiau „Google Play“ per ją vis dar nepasiekiama. Į „Fire OS 3.0“ įtraukta interneto naršyklė „Silk“ su duomenų glaudinimo funkcija.

Abu „Kindle Fire HDX“ modeliai turi priekinę vaizdo kamerą, o „Kindle Fire HDX 8.9“ – dar ir pagrindinę 8 MP vaizdo kamerą. Abi planšetės turi stereogarsiakalbius ir naudoja „Dolby“ technologiją. „Kindle Fire HDX“ modelis su 7 colių ekranu autonomiškai gali veikti iki 11 val. ir planšetės, ir e. knygų skaityklės režimais, arba iki 17 val. vien tik skaityklės režimu. Modelis su 8,9 colių ekranu atitinkamai veikia iki 12 ir 18 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Kindle Fire HDX“ su 7 colių ekranu yra 186 x 128 x 9 mm dydžio, sveria 303 gramus. „Kindle Fire HDX“ su 8,9 colių ekranu yra 231 x 158 x 7,8 mm dydžio ir 374 g svorio.

Pranešama, kad pirkėjai galės rinktis abu „Kindle Fire HDX“ modelius ir su „Wi-Fi“, ir su 4G (LTE) ryšio moduliais. „Kindle Fire HDX“ su 7 colių ekranu ir tik „Wi-Fi“ ryšiu kainuos 229 JAV dolerius, o su 4G ryšio moduliu – 329 dol.

„Kindle Fire HDX“ su 8,9 colių ekranu ir tik „Wi-Fi“ ryšiu kainuos 379 dol., o su 4G ryšio moduliu – 479 dol.

Atnaujinta „Kindle Fire HD“ planšetė tapo plonesnė ir lengvesnė už ankstesnįjį modelį. Joje taip pat įdiegta „Fire OS 3.0“. Naujoji „Kindle Fire HD“ kainuoja 139 dol.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų