REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Savaitgalį tragiškai žuvus nepilnametei, telekomunikacijų bendrovė "Omnitel" savo lėšomis per tris mėnesius ketina įdiegti sprendimą, kuris Bendrajam pagalbos centrui (BPC) perduotų duomenis apie skambinančiojo vietą, net jeigu jo telefono aparate nėra SIM kortelės.

REKLAMA
REKLAMA

"Omnitel" ryšių su visuomene vadovė Daiva Selickaitė BNS sakė, kad kol kas negali atskleisti projekto vertės, nes ji yra tikslinima.

REKLAMA

"Kol kas negaliu pasakyti, kiek tai kainuos, nes skaičiai kol kas nėra galutiniai. Skaičiavimus tikimės turėti artimiausiu metu", - BNS sakė ji.

Kiti mobiliojo ryšio operatoriai - "Tele2" ir "Bitė" teigia, kad BPC naudojama vietos nustatymo paslauga skambinant iš "Tele2" ir "Bitės" tinklų veikia, kai telefone nėra SIM kortelės – tokiu atveju vieta nustatoma pagal unikalų telefono IMEI kodą.

Pasak antradienį išplatinto "Omnitel" pranešimo, prieš kelerius metus "Omnitel" siūlė Bendrajam pagalbos centrui diegti bendrą sprendimą, kuris tuo metu buvo optimalus užtikrinant skambinančiųjų numeriu 112 vietos perdavimą, tačiau dėl poreikio atlikti pakeitimus BPC pusėje jo buvo atsisakyta.

REKLAMA
REKLAMA

Dabar "Omnitel" centrui šią informaciją teikia neautomatiniu būdu, pateikus užklausą.

"Šiandien tapo akivaizdu, kad būtinas automatizuotas sprendimas užtikrinti skambinančiųjų bendrosios pagalbos numeriu 112 vietos perdavimą, jei telefone nėra SIM kortelės. Mes įvertinome visas naujausias technines galimybes ir padarysime viską, kad savo sprendimą įdiegtume kiek įmanoma greičiau", - pranešime spaudai sakė "Omnitel" prezidentas Danas Strombergas.

"Omnitel" anksčiau skelbė, kad tais atvejais, kai į BPC skambinančiojo telefone yra SIM kortelė, vietos nustatymo informacijos BPC negali priimti iš visos Lietuvos - tokią galimybę turi tik Vilniaus bendrasis pagalbos centras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Problemų dėl ryšio kilo, kai savaitgalį buvo nužudyta nepilnametė, kuri nesulaukė pagalbos, nors ir prisiskambino Bendrojo pagalbos centro telefonu. Specialistams nepavyko nustatyti jos buvimo vietos, nes, manoma, jog ji skambino iš telefono, kuriame nebuvo SIM kortelės.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų