REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasirašė įstatymo pataisas dėl algų viešajame sektoriuje atkūrimo, tačiau pareiškė, kad įgyvendinant Konstitucinio Teismo nutarimą pasirinktas „ne pats optimaliausias kelias“.

REKLAMA
REKLAMA

 

„Vykdant Konstitucinio Teismo nutarimą pasirinktas ne pats optimaliausias kelias. Tačiau šios pataisos numato konkretų Konstitucinio Teismo nutarimo įgyvendinimo mechanizmą ir leidžia pradėti sunkmečiu sumažintų algų atstatymo procesą“, – pranešime spaudai teigė prezidentė.

REKLAMA

D.Grybauskaitė taip pat pareiškė, kad Vyriausybė privalo galvoti ir apie tuos žmones, dėl kurių į Konstitucinį Teismą nebuvo kreiptasi. „Būtina ieškoti galimybių didinti algas ir mažiausiai uždirbantiems biudžetinių įstaigų darbuotojams – mokytojams, bibliotekininkams, kultūros, meno, sveikatos priežiūros įstaigų ir socialiniams darbuotojams, mokslininkams ir dėstytojams“, – teigė prezidentė.

D.Grybauskaitės teigimu,valstybė iki šiol yra skolinga ir pensininkams. „Atstačius sunkmečiu sumažintas pensijas, turi būti parengtas ir jų kompensavimo mechanizmas, o žmonės aiškiai informuoti, kada atgaus savo pinigus“, – sakė prezidentė.

REKLAMA
REKLAMA

Seimas praėjusią savaitę nusprendė nuo spalio didinti darbo užmokestį daliai valstybės tarnautojų – teisėjams, specialiųjų tarnybų, krašto apsaugos, kalėjimų darbuotojams, viceministrams ir Seimo narių padėjėjams.

Balsavime nedalyvavo opozicijoje esantys konservatoriai ir liberalai. Pakeitimai numato, kad nuo 5 iki 20 procentinių punktų didinami valstybės tarnautojams sumažinti priedai už kvalifikacines klases. Tačiau šių kategorijų tarnautojams atlyginimai ikikrizinio darbo užmokesčio vis tiek nepasieks, nes jų tarnybinės algos bazinis dydis lieka 450 litų, o ne 490 litų, kaip buvo 2008-aisiais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Opoziciniai konservatoriai siūlė savo pataisas, kaip įgyvendinti Konstitucinio Teismo nutarimą, patvirtinant mažesnius pareiginės algos koeficientus ir kartu didinant bazinį pareiginės algos dydį.

 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų