REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 2013 m. rugsėjo 21 d. Finalo serija tarp Vilniaus ir Kauno kaip visada buvo įtempta ir permaininga. Šeštadienį pirmose varžybose Kauno komandoje startiniu ir visas varžybas metiko pozicijoje žaidė Marijus Dargis. Vilniečių gretose ant metiko kalno eilinį kartą jėgas išbandyti stojo ilgametis vilniečių treneris ir metikas Virmidas Neverauskas. Nuo pat varžybų pradžios Kaunas ėmėsi iniciatyvos ir jau 4 ininge pirmavo 4:0, tačiau tame pačiame kėlinyje prasileido net 5 taškus ir paleido iniciatyva iki 7 kėlinio, kai rezultatas vėl buvo persvertas “Lituanica” naudai 7:5. Tokiu rezultatu kauniečiai ir triumfavo pirmose finalo serijos susitikime.

REKLAMA
REKLAMA

2013 m. rugsėjo 22 d. Antras susitikimas buvo dar labiau pilnas įtampos ir nervingumo. Kauno komandoje metiku visas varžybas sužaidė Aivaras Jacyna. Vilniečių gretose jėgas išbandė MLB peržiūrose dalyvavęs vos 15 metų vilniečių metikas Marius Balandis. Buvo daug progų ir vieniems ir kitiems pelnyti taškų, tačiau ir Kaunas ir Vilnius gynyboje rodė pavyzdinį žaidimą ir atrodo jau 100 procentinėse situacijose apsigindavo be taškų. Sužaidus 9 kėlinius rezultatus tebebuvo 1:1. Deja pratesime pranašesni buvo BK ‘Vilnius” beisbolininkai ir šventė pergalę rezultatu 3:5. Finalo serija išsilygino 1:1 ir jau netrukus buvo žaidžiamos trečiosios.

REKLAMA

Startiniu metiku trečiame susitikime Kauno komandoje visą mačą žaidė Audrius Beliauskas ir nepaliko jokių vilčių vilniečiams šiose varžybose. Vilniaus komandoje startiniu metiku varžybas pradėjo Evaldas Žarkaitis, kuris kauniečiams šį kartą nesugebėjo pasipriešinti. Po 9 kėlinių varžybas rezultatu 9:1 laimėjo Kauno “Lituanica” ir antrus metus iš eilės tapo atvirojo Lietuvos beisbolo čempionato nugalėtojais.

Nuo 1988 m. vykstančioje neoficialioje kovoje tarp Kauno ir Vilniaus rezultatas lygus 13:13. Be BK „Vilniaus“ LietuvosbeisboločempionatusyralaimėjęVilniaus „Juodasisvikingas“ (10 kartų) ir Vilniaus „Klevas“ (2). Pirmąjį Lietuvos beisboločempionatą 1922 metaislaimėjoKauno LFLS (žaidžiantistrenerisSteponas Darius), bet tame čempionateLenkijosokupuotoVilniausatstovamsdalyvautibūtųneįmanomanet ir turintbeisbolokomandą.

REKLAMA
REKLAMA

Tarp žaidėjųpirmauja 13 Lietuvos čempionatoauksomedaliųsavokolekcijojeturintisAivarasJacyna, 12 - ArtūrasEimutis (abu „Lituanica“), 10 - Virmidas Neverauskas (BK „Vilnius“).

2013 m. atvirame Lietuvos beisbolo čempionate kitos komandos vietas išsidalijo sekančiai:

3. Vilniaus Juodasis Vikingas – Sporto vilkai;

4. Bresto Brestkije Zubry

5. Minsko Minsk;

6. Utenos Vėtra;

7. Sugar Storm Skidel;

8. Vilniaus Vilnius 2.

9. Utenos Vėtra 2.

10. Radviliškio Bėgiai;

11. Ruklos Vilkas.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų