REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasirodo, „iPhone 5S“ telefone įrengtas pirštų atspaudų skeneris „Touch ID“ gali identifikuoti ne tik žmones, bet ir keturkojus jų augintinius, pavyzdžiui, kates.

REKLAMA
REKLAMA

„TechCrunch“ šį atradimą patvirtino šiuo vaizdo siužetu, kuriame nufilmuotas „Touch ID“ testavimas su katės letenėlėmis. Paaiškėjo, kad šis biometrinis skeneris gali teisingai identifikuoti ir kates: tiesa, daugeliu atvejų nepavyksta išvengti klaidų, tačiau jei katės letenėlė teisingai uždedama ant „Touch ID“ daviklio, telefonas būna išblokuojamas.

REKLAMA

Taigi, rašo „TechCrunch“, jei „iPhone 5S“ savininkas ar savininkė turi priežasčių suteikti savo katei prieigą prie savo telefono, gali tai padaryti nuskenuodami jos letenėlę ir įrašydami jos biometrinę informaciją į teisėtų „iPhone 5S“ naudotojų paskyrą.

Tiesa, kačių naudojimąsi „iPhone 5S“ apsunkintų viena aplinkybė: pasirodo, „Touch ID“ teisingai atpažįsta tik konkrečios katės letenėlės biometrinę informaciją, tad jei bus naudojama kita, į teisėtų vartotojų paskyrą teks įtraukti ir antrosios letenėlės biometrinius duomenis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų