• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prancūzų krepšinio analitikas ir televizijos bei radijo komentatorius Jacques Monclar, atidžiai stebintis Europos čempionato batalijas Slovėnijoje, neabejoja, kad ketvirtfinalio dvikovą su italais Lietuvos rinktinė laimės ir netgi mato Jono Kazlausko auklėtinius su pagrindiniu trofėjumi rankose.

Buvęs krepšininkas ir treneris J. Monclar vertindamas būsimo ketvirtfinalio dalyvius Balsas.lt tvirtino, kad italų komanda – tikra staigmena.

„Niekas nesitikėjo, kad italai taip sėkmingai įveiks pirmą etapą, o vėliau nugalės net pačius ispanus. Simone Pianigiani tikrai atliko puikų darbą lipdydamas komandą. Jie sunkiai stabdomi, kai įsivažiuoja. Žaidžia lengvą krepšinį, plačiai stovi, gali mesti iš toli ir veržtis. Jų tritaškiai gali padaryti daug bėdų“, - vardijo italų privalumus krepšinio specialistas.

Didžiausio prancūzų radijo kanalo „RMC Sport“ komentatorius, darantis ir NBA rungtynių apžvalgas, taip pat tikino, kad Lietuva – viena iš dviejų ar trijų geriausių turnyro komandų: „Ji nuo pradžių neturėjo problemų su traumomis. Renaldas Seibutis ir Mantas Kalnietis puikiai susitvarko gynėjų linijoje. Lavrinovičiai, Kleiza, Valančiūnas, Motiejūnas sudaro įspūdingą priekinę liniją“.

REKLAMA
REKLAMA

– Kokį ketvirtfinalio Lietuva – Italija scenarijų prognozuojate?

– Lietuvos rinktinė stengsis „mušti“ tempą ir lėtinti žaidimą. Italai – norės žaisti greitai ir įvelti į tokį chaotišką krepšinį. Lietuviams privalumas būtų išnaudoti aukštaūgius, provokuoti pražangas. Jei tai pavyks, Italijos nacionalinė ekipa turės problemų.

REKLAMA

– Kaip vertinate Lietuvos krepšininkų žaidimą pradedant nuo turnyro pradžios iki dabar?

– Jie nuolat tobulėja, žaidimas gerėja. Tačiau permainos prasidėjo jau nuo tada, kai pasikeitė treneriai. Su Kęstučiu Kemzūra žaidimas buvo atviras, o dabar daugiau disciplinos. Aišku, kad žaidėjai turi priprasti prie Jono Kazlausko ir jo sistemos. Tačiau jau dabar matosi puikus mišinys ir to atviro, ir disciplinuoto krepšinio.

– Kokia būtų jūsų prognozė ketvirtfinalio dvikovai Lietuva – Italija?

– Net neabejoju, kad laimės lietuviai.

– Kaip toli gali eiti Lietuvos rinktinė Slovėnijoje?

– Manau, taip pat kaip ir 2003 metais (Europos čempionate Švedijoje 2003 metais Lietuvos rinktinė laimėjo aukso medalius, - red.p.).

Rungtynes Lietuva – Italija gyvai sekite ir komentuokite portale Balsas.lt nuo 22.00 val. Iš karto po dvikovos – aktualūs trenerių ir žaidėjų interviu iš Slovėnijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų