REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Daugelis yra girdėję pasakojimų apie keisčiausius nutikimus, pavyzdžiui, kažkas maudėsi ežere ar upėje, o po kelių savaičių paaiškėjo, kad per šią pramogą prarijo kiaušinį, iš kurio išsirito gyvatė, paskui gyvenusi nelaimėlio organizme. Žinoma, šios istorijos juokingos, nes dauguma gyvūnų paprasčiausiai negali gyventi žmogaus organizme. Tačiau yra ir šios taisyklės išimčių, kurios šokiruoja kur kas labiau, nei manote. Listverse.com pateikia 10 tokių pavyzdžių.

REKLAMA
REKLAMA

10. Ronas Svedanas

2010 metų vasarą Ronas Svedanas kelis mėnesius kankinosi dėl emfizemos, daug kosėjo ir jautėsi turintis kur kas mažiau energijos nei anksčiau. Nors daugelis pasakytų, kad tokie skundai yra nieko keisto, kai asmeniui jau 75 metai, tačiau R. Svedanas buvo tvirtai įsitikinęs, kad jo plaučiuose yra auglys. Vieną dieną, kai R. Svedaną ištiko labai stiprus kosulio priepuolis, jo žmona iškvietė greitąją pagalbą ir vyras buvo nugabentas į ligoninę tyrimams. Rentgenas parodė, kad jo plaučiuose tikrai yra kažkoks darinys. Po 10 kankinančio laukimo dienų atsiųsti laboratorijos rezultatai parodė, kad R. Svedanas nesirgo vėžiu.

REKLAMA

Rentgeno parodytas darinys buvo mažas žirnio daigas. Gydytojai įtarė, kad žirnis netyčia galėjo būti įkvėptas ir plautis pasirodė įdealiai šilta ir drėgna vieta sudygti. Augalas buvo pašalintas chirurginiu būdu.

9. Anilas Barelas

Anilas Barelas yra Madya Pradesh (Indija) gyvenantis berniukas. Pernai vieną dieną po žaidimų upėje dvylikmečiui pasidarė labai sunku kvėpuoti. A. Barelas pateko į ligoninę ir jo kvėpavimo problema buvo išspręsta nedidelės operacijos metu. Negalavimo kaltininke pasirodė beesanti beveik 9 centimetrų ilgio žuvis, kuri pateko į vaiko plautį. Taip pat paaiškėjo, kad „žaidimas upėje“ buvo „praryk gyvą žuvį“, kuris yra labai populiarus tarp vietinių vaikų.

REKLAMA
REKLAMA

Vietoje to, kad prarytų žuvį kaip bet kuris vaikas, A. Barelas nusprendė įsidėti žuvį į burną ir įkvėpti. Taip žuvis buvo įtraukta tiesiai į plautį. Berniukas po operacijos jautėsi gerai, o ištrauktoji žuvis dar kurį laiką buvo gyva.

8. Aaronas Dallasas

Aaronas Dallasas buvo tik eilinis į Belizą keliaujantis turistas. Sugrįžęs į JAV jis pastebėjo, kad ant skalpo atsirado keletas gumbų. Gydytojai pirmiausiai teigė, kad tai vabzdžių įkandimai, tačiau jų nuomonė greitai pasikeitė, kai gumbai ėmė judėti... Priežastis? Jo skalpe apsigyveno lervos. Palietęs gumbus A. Dallasas galėjo jausti, kaip jos juda, nors kol jo gydytojas tai nustatė, jos manė, kad tai tik kraujo dariniai. Kai lervos buvo pašalintos, visi tikėjosi, kad tai niekada niekam daugiau nenutiks.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Deja, po kurio laiko vėl nutiko panaši istorija. Iš kelionės po Peru grįžusią dvidešimt septynerių metų amžiaus Rochelle Harris ėmė kankinti didžiuliai galvos ir veido skausmai bei keistas krebždesys galvoje. Kelias valandas merginai teko kęsti jos ausies kanale apsigyvenusias lervas, kol gydytojai jas nesėkmingai bandė pašalinti naudodami aliejų. Galiausiai visos aštuonios lervos buvo pašalintos chirurginiu būdu.

7. Neįvardyti asmenys

2010 metais neįvardytas 59 metų amžiaus virėjas iš Sichuan (Kinija), buvo nugabentas į ligoninę dėl stiprių pilvo skausmų, stipraus kraujavimo iš storosios žarnos ir kitų nemalonių problemų. Pasimetę gydytojai nusprendė atlikti tiriamąją operaciją tikėdamiesi rasti kokį nors neįprastą auglį ar sužalotą organą. Tačiau vyriškio plonojoje žarnoje jie aptiko ne ką kitą kaip ungurį. Iš pradžių buvo manoma, kad tai galėjo nutikti virėjui valgant kokį nors maistą. Bet tikroji priežastis paaiškėjo netrukus: jis vakarojo kartu su draugais ir, padauginęs alkoholio, užmigo. O draugai nusprendė atlikti seną pokštą ir jam į storąją žarną įleisti gyvą ungurį. Vyriškis mirė po dešimties dienų.

REKLAMA

Kitas kinas tokį eksperimentą nusprendė atlikti pats tariamai po to, kai pamatė tai pornografiniame filme. Jis atvyko į ligoninę, kur buvo atlikta operacija: 50 centimetrų ilgio ungurys, kuris jau buvo prasigraužęs pro gaubtinę žarną. Vyriškis išgyveno ir šiuo metu jam pateikti kaltinimai dėl žiauraus elgesio su gyvūnais.

6. Keturiolikmetis berniukas

Keturiolikmetis Indijoje pateko į ligoninę dėl šlapinimosi problemų ir skausmų. Gydytojams negalavimo priežastį pavyko nustatyti tik atlikus daugybę tyrimų: berniuko šlapimo puslėje apsigyveno mažytė žuvis. Jie bandė žuvį pašalinti įvairiais būdas ir tai pagaliau pavyko padaryti su uretoskopu.

Tačiau įdomiausia istorijos dalis yra ta, kaip žuvis ten pateko: berniukas buvo įpusėjęs akvariumo valymo darbus kai labai užsinorėjo šlapintis. Proceso metu berniukas laikė žuvį, kuri išsprūdo ir kaip bet kuri žuvis apsileido į pirmą pasiekiamą vietą. Tarsi visa patirtis nebūtų pakankamai gėdinga, dabar šis nutikimas dėl unikalumo tapo nuolat analizuojamu atveju.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų