REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šį rytą „Laisvosios bangos“ eteryje Rimantas Jonas Dagys ir Bronius Bradauskas diskutavo apie vakar Seime vykusias diskusijas, kaip įgyvendinti Konstitucinio Teismo nutarimą dėl algų dydžio grąžinimo.

Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Bronius Bradauskas teigė, jog sakyti, kad socialdemokratai palaikė R.Šadžiaus sprendimą grąžinti ankstesnius atlyginimus – netikslu, komitetas tiesiog turėjo vykdyti Konstitucinio Teismo sprendimą. Anot pašnekovo, jis pritaria A.Kubiliaus siūlymui, jog „reikia keisti Konstituciją, kad Konstitucinis Teismas nevadovautų valstybės ekonomikai, nes kitaip šaliai gresia bankrotas“.

Socialinių reikalų ir darbo komiteto pirmininko pavaduotojas Rimantas J. Dagys mano, kad šiuo metu didžiausia problema tai, jog Konstitucinis Teismas savo sprendimu priėjo kritinį momentą. „Jeigu Konstitucinis Teismas sugebėjo išvystyti teoriją apie teisėjų atlyginimo neliečiamumą, nors Konstitucijoje apie tai nėra nė žodžio parašyta, o teisėjų atlyginimą galima tik didinti ir niekada nemažinti. Tad sutinku su B.Bradausku, kad atėjo laikas peržiūrėti šios institucijos veiklą, nes ji jau tampa niekam neatskaitinga ir gali keisti ką nori“, – „Laisvajai bangai" sakė R.J.Dagys.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau, anot R.J.Dagio, visada galima paieškoti ir kitų išeičių iš tokios situacijos, nes keisti atlyginimo tvarkos Seimui niekas nedraudžia. Todėl, pasak pašnekovo, jis ir A.Kubilius pasiūlė priimti naują įstatymo reglamentaciją su naujais koeficientais, nesusiejant su jokia krize, sureguliuoti juos teisingiau, kad atlyginimų atkūrimo procesas taptų teisingesnis visiems.  

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų