REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Šio rudens Seimo sesijos darbus Lietuvos socialdemokratų partija pradėjo, orientuodamasi į Lietuvos ūkio augimą, sudarantį sąlygas naujų darbo vietų kūrimui ir užimtumo didinimui, skurdo ir socialinės nelygybės mažinimui“, – tvirtina Seimo Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) frakcijos seniūnė Irena Šiaulienė, komentuodama šiandien patvirtintą Seimo rudens sesijos darbų programą.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak I. Šiaulienės, „šiandien socialdemokratams tenka atsakinga ir sudėtinga užduotis stiprinti socialinį teisingumą, užtikrinant dėl krizės neproporcingai sumažinto dirbantiems pagal darbo sutartis viešajame sektoriuje darbo užmokesčio, taip pat apkarpytų pensijų patirtų praradimų kompensavimą, siekiant kad kiekvienas pilietis pajustų ekonomikos augimo vaisius“.

REKLAMA

SeimoLSDP frakcijos seniūnė akcentuoja, kad po susitikimų su rinkėjais, socialdemokratai savo rudens darbų programą Seime papildė 162 įstatymų projektais, daugiausia socialinės politikos ir skurdo mažinimo srityje.

Seimo sesijos darbų programoje bus toliau įgyvendinamas socialinės pašalpos teikimo perdavimas savivaldybėms, siekiama optimizuoti valstybės nekilnojamo turto valdymą, didinamas viešųjų pirkimų skaidrumas, taip pat, sujungiant „Kauno aerouostą“, tarptautinius Vilniaus ir Palangos oro uostus, siekiama išvengti neperspektyvios konkurencijos tarp jų.

Tarp kitų svarbių tikslų – energetinio efektyvumo ir saugumo didinimas, studijų kokybės gerinimas, studijų ir mokslo finansavimo tobulinimas, tolesnis sveikatinimo politikos įtvirtinimas, kibernetinį saugumo stiprinimas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų