REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iš visų šalyje padaromų nusikaltimų nepilnamečių nusikalstama veika sudaro beveik 10 proc., sako Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis. Per metus nepilnamečiai nusikalsta 1,5 tūkst. kartų.

REKLAMA
REKLAMA

R. Matonio teigimu, apie 50 proc. visų nusikaltimų nepilnamečiai padaro grupėmis, iš jų apie 65 proc. – priklausant organizuotoms grupėms, 28 proc. – dalyvaujant suaugusių asmenų grupėse. „Grupėmis ar kelių asmenų padarytų nusikalstamų veikų yra daug, nes nepilnamečiai vieni nedrįsta daryti nusikaltimų“, – LRT radijo laidai „60 minučių“ pabrėžia R. Matonis.

REKLAMA

Policijos atstovas sako, kad dažniausiai nepilnamečiai vagia iš gyvenamųjų patalpų, prekybos centrų, transporto priemonių. „Kita didesnė dalis – viešosios tvarkos pažeidimai, plėšimai, nusikaltimai, susiję su narkotinėmis arba psichotropinėmis medžiagomis. Labai sunkių ir sunkių nusikaltimų nėra ypač daug. 15–18 atvejų yra sunkių sveikatos sutrikdymų, 9 nepilnamečiai pernai buvo įtariami nužudymu“, – teigia R. Matonis.

Praėjusią savaitę Klaipėdoje buvo sulaikyta 11 asmenų grupuotė, kurią, kaip sako Klaipėdos policijos atstovas Albinas Strumyla, sudarė 9–18 metų vaikai ir paaugliai. Grupei priklausė dvi 13–14 metų mergaitės.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų