REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Susišaudymas JAV karinio laivyno štabe: įvyko susišaudymas, yra aukų

Vienas šaulys nukautas, dar dviejų įtariamųjų ieškoma (atnaujinta 20.48)

Jungtinėse Valstijose Vašingtone esančiame JAV karinio laivyno administracinio centro „Navy Yard“ štabo pastate nenustatytas vyriškis ėmė šaudyti ir sužeidė kelis žmones, tarp kurių yra ir du policininkai, pranešė pareigūnai.

REKLAMA
REKLAMA

Naujausiomis žniomis, šaudęs vyriškis jau nukautas.

Pranešama, kad iš viso žuvo dvylika žmonių, dar 10 sužeista.

Vašingtono policijos viršininkė patvirtino, kad vienas šaulys nukautas, bet dar du įtariamieji, vilkintys kariško stiliaus rūbais, yra pasprukę.

REKLAMA

„Didžiulis rūpestis kaip tik dabar yra tai, kad yra dar du potencialūs šauliai, ir mes dar jų nenustatėme“, – pažymėjo C.Lanier.

Vienas jų – baltasis, vilkintis baltą uniformą, panašią į karo laivyno uniformą, yra ginkluotas; paskutinį kartą jis buvo matytas apie 8 val. 30 min. (16 val. 30 min. Lietuvos laiku) – maždaug kai buvo šaudoma.

„Taip pat yra kitas įtariamasis, siejamas su šaudymu, juodaodis, maždaug 50 metų amžiaus, kuris gali turėti ilgą šautuvą“, – sakė policijos viršininkė.

REKLAMA
REKLAMA

„Šis asmuo vilkėjo žalsvai pilką kariško stiliaus uniformą. Mes neturime informacijos, kad jie tikrai yra kariškiai, bet turime informacijos, kad šie individai vilki kariško stiliaus uniformas“, – pabrėžė C.Lanier.

Prezidentas Barackas Obama pasmerkė susišaudymą kaip "bailų" išpuolį, kurio metu ugnis buvo nukreipta į civilius ir pareigūnus, tarnaujančius savo šaliai.

"Jie žino, kaip pavojinga tarnauti šaliai svetur, bet šiandien jiems teks susidurti su nesuvokiamu smurtu ten, kur to tikėjosi mažiausiai - savo žemėje",- sakė prezidentas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

-----------

Į įvykio vietą atskubėjo policijos pajėgos ir FTB agentai; virš galvų tarškėjo sraigtasparniai; yra pranešimų esą šaulys buvo ginkluotas desantininko ginklu ir kad jis įsitvirtino centro pastatų komplekse.

Policijos pareigūnas ir dar vienas teisėsaugininkas buvo peršauti, o šaulys užsibarikadavo viename kambaryje, nurodė „Washington Post“ ir kitos žiniasklaidos priemonės.

Vienu metu matėsi, kaip iš sraigtasparnio virš komplekso žemyn leidžiasi žmogus.

Policija užblokavo gatves aplink „Navy Yard“ centrą, sankryžose stovi ginkluoti uniformuoti kariai.

REKLAMA

Minios praeivių šaligatviuose sustojo stebėti, kaip vystysis drama.

JAV karo laivyno paskiroje socialiniame tinkle „Twitter“ nurodoma, kad sužeisti keli žmonės ir kad esama žuvusių, bet tai oficialiai kol kas nepatvirtinta.

Policija vietinei žiniasklaida sakė, kad sužeista 10 asmenų.

Medikai nurodė, kad mažiausiai vienas sužeistasis atvežtas į George'o Washington'o (Džordžo Vašingtono) universitetinę ligoninę.

„Keli žmonės sužeisti, gauta pranešimų apie žuvusius per šaudymą Vašingtono „Navy Yard“ centre“, – pažymima karo laivyno pranešime.

REKLAMA

„Nepaprastųjų situacijų personalas yra įvykio vietoje, „Navy Yard“ centro personalui nurodyta užsidaryti savo patalpose“, – sakoma laivyno pranešime.

Mokyklos minėtame rajone uždarytos, pranešė valdžia.

Iš Vašingtono Reagano (Reigano) oro uosto pranešta, kad dėl šaudymo karo laivyno centre sustabdyti visi skrydžiai.

Oro uosto atstovas Chrisas Paolino (Krisas Paolinas) sakė agentūrai AFP, kad lėktuvai tupia, keleiviams oro juostas atviras, bet lėktuvams kilti neleidžiama.

Po pusantros valandos lėktuvams vėl leista kilti.

Anot karo laivyno pranešimo, mažiausiai trys šūviai nuaidėjo Laivyno jūrinių sistemų vadovybės štabo 197 numeriu pažymėtame pastate apie 8 val. 20 min. vietos (16 val. 20 min. Lietuvos) laiku.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nenustatyta, kaip ginkluotas vyras su desantininko ginklu sugebėjo praeiti pro griežtą apsaugą prie „Navy Yard“ centro, kuris yra Anakostijos upės krante, netoli nuo Kapitolijaus pastato, kuriame veikia JAV Kongresas.

Minėtame pastate dirba apie 3 tūkst. tarnautojų, kurie rūpinasi JAV karo laivų ir kovos sistemų statyba bei pirkimais. Viename pastatų yra ir JAV karo laivyno vado rezidencija.

Baltieji rūmai pranešė, kad prezidentas Barackas Obama (Barakas Obama) yra nuolat „informuojamas apie besirutuliojančią situaciją“; tai daro prezidento patarėja teritorinio saugumo ir kovos su terorizmu srityje Lisa Monaco (Laiza Monako) ir personalo vadovo pavaduotoja Alyssa Mastromonaco (Alisa Mastromonako).

REKLAMA

Gynybos ministras Chucka Hagelis (Čakas Heigelis) ir JAV aukščiausio rango kariškis generolas Martinas Dempsey (Martinas Dempsis) taip pat atidžiai stebi incidentą.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų