REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šį rytą „Laisvosios bangos“ eteryje kalbėjęs Finansų ministras Rimantas Šadžius apie Lietuvos pinigines aktualijas ir euro intergraciją, pasidžiaugė, kad sulaukė vieningo palaikymo iš kitų Eurupos Sąjungos šalių narių dėl Lietuvos siekio 2015 m. įsivesti eurą.

REKLAMA
REKLAMA

„Man pačiam buvo didelė garbė būti pirmuoju ne Euro zonos šalies atstovu, kuriam buvo leistą dalyvauti uždaros Euro grupės posėdyje. Bet visi suprantame vieną labai paprastą dalyką – Lietuva turi atlikti savo namų darbus: ji turi atitikti Mastrichto kriterijus. Ir tik šitų sąlygų įgyvendinimas, už kurį atsakingi esame mes patys, leis tai pasiekti. Galiu patvirtinti, kad politinį palaikymą iš mūsų draugų ir kolegų Europoje turime labai didelį, įskaitant komisarą O.Reną (Olli Rehn)“,- laidai „Ant bangos“ sakė R.Šadžius.

REKLAMA

Kalbėdamas apie pavojus, kurie galėtų tapti kliūtimi įsivedant eurą, Finansų ministras įvardino fiskalinio deficito parametrą, kurio Lietuva turėtų laikytis griežčiau – tai reiškia, kad mes neturime priimti neapgalvotų sprendimų ar neįgyvendinamų pažadų. Anot pašnekovo, reikia itin gerai įsivertinti savo išlaidas, kad jos atitiktų šalies galimybes, kad kiekvienas mokesčių mokėtojo sumokėtas litas būtų panaudotas kuo efektyviau, o ekonominis augimas būtų dar vienas mums padedantis veiksnys laikantis fiskalinės drausmės.

Į klausimą, ar pavyks tinkamai laikytis Mastricho kriterijų Konstitucinio teismo nutarimai susiję su finansais ir koalicijos partnerių užsibrėžti tikslai dėl pensijų gražinimo, ministras R.Šadžius atsakė: „visa tai glaudžiai susiję su mūsų fiskalinės politikos parametrais. Be abejo, priimdami sprendimus dėl kompensavimo sumų, kurios nebuvo išmokėtos, (red.past. 2009, 2010, 2011 m.) svarbu aiškiai numatyti - kada, kokiu būdu ir kaip tai daryti, kad nebūtų pažeisti mūsų finansiniais srautai, nes priešingu atveju, teks skolintis ir labai brangiai“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų