• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV prezidentas Barackas Obama (Barakas Obama) antradienį paprašė Kongreso atidėti balsavimą dėl JAV karinių veiksmų Sirijos atžvilgiu ir sakė, kad būtina suteikti šansą Rusijos planui dėl Sirijos cheminių ginklų neutralizavimo.

REKLAMA
REKLAMA

"Todėl paprašiau Kongreso lyderių atidėti balsavimą dėl jėgos panaudojimo sankcionavimo, kol mes einame šiuo diplomatiniu keliu", - per tiesioginę televizijos transliaciją kreipdamasis į šalį sakė B.Obama.

REKLAMA

Šalies lyderis taip pat pažymėjo, kad valstybės sekretorius Johnas Kerry (Džonas Keris) ketvirtadienį vyks į Ženevą susitikti su Rusijos užsienio reikalų ministru.

Taip pat B. Obama  pabrėžė, jog dar "per anksti pasakyti", ar Rusijos planas dėl Sirijos cheminių ginklų neutralizavimo veiks, bet sveikino jį kaip alternatyvą kariniams veiksmams.

"Pagal bet kokį susitarimą turi būti tikrinama, ar (Basharo al) Assado (Bašaro Asado) režimas vykdo savo įsipareigojimus, bet ši iniciatyva turi potencialą pašalinti cheminių ginklų grėsmę be jėgos panaudojimo, ypač dėl to, kad Rusija yra viena ištikimiausių Assado sąjungininkų", - per tiesioginę televizijos transliaciją kreipdamasis į šalį sakė B.Obama.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų