REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Opozicija surinko parašus, kad inicijuotų balsavimą dėl nepasitikėjimo Seimo pirmininko pirmuoju pavaduotoju, Darbo partijos (leiboristų) pirmininku Vytautu Gapšiu.

REKLAMA
REKLAMA

 

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų vadovas Andrius Kubilius antradienį žurnalistams patvirtino, kad reikiamas minimalus 29 parašų skaičius jau viršytas.

REKLAMA

Kaip sakė A.Kubilius, nepasitikėjimo pareiškimą pasirašė konservatorių ir Liberalų sąjūdžio frakcijų atstovai, tačiau dokumentą dar bus siūloma pasirašyti ir valdančiųjų frakcijoms.

„Baigiame rinkti, parašų turime daugiau negu minimumas, pasirašo Tėvynės sąjungos ir Liberalų frakcijos nariai, bet dar bandysime pasiūlyti ir kai kurių kitų frakcijų nariams apsispręsti, gal pridės savo parašus. Tai nėra trukdis mums artimiausiu metu įteikti parašus", – sakė opozicijos lyderis.

REKLAMA
REKLAMA

A.Kubilius nesiėmė spręsti, kurių frakcijų atstovai galėtų paremti dokumentą dėl nepasitikėjimo, tačiau pabrėžė, jog pagrindinė atsakomybė šiuo klausimu teks valdantiesiems socialdemokratams.

„Akivaizdu, kad jiems teks atsakomybė apsispręsti, ar tokia valstybės kompromitacija, kai pareigas eina žmogus, kuris teismo pripažintas kaltu stambios politinės korupcijos byloje, toliau eis pareigas, ar ne. Aš tikiu, kad socialdemokratai, atsakingai žiūrėdami į savo atsakomybę, priims sprendimą atleisti jį iš pareigų. Jei tai nebus padaryta, visa atsakomybė teks ne kam nors kitam, o tik socialdemokratams", – kalbėjo opozicijos lyderis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Inicijuojamas nepasitikėjimas pirmuoju parlamento vicepirmininku motyvuojamas Vilniaus apygardos teismo priimtu apkaltinamuoju nuosprendžiu.

Darbo partijos vadovas V.Gapšys Darbo partijos „juodosios" buhalterijos byloje pripažintas kaltu dėl sukčiavimo ir apgaulingos buhalterinės apskaitos tvarkymo. Vilniaus apygardos teismas jam skyrė 35 tūkst. 750 litų baudą.

Po Vilniaus apygardos teismo nuosprendžio V.Gapšys ne kartą yra sakęs, kad pats trauktis iš pirmojo Seimo vicepirmininko pareigų neketina, savo nekaltumą jis žada įrodyti Apeliaciniame teisme. Be to, jis pareiškė, kad jam, kaip valdančiosios partijos pirmininkui, priklausytų užimti aukštesnį - Seimo pirmininko - postą.

REKLAMA

Antradienį žurnalistams komentuodamas opozicijos iniciatyvą V.Gapšys sakė, jog tai – jų teisė.

„Jeigu pateiks tokį tekstą, atsakinėsiu į jų klausimus", – sakė V.Gapšys.

Klausiamas dėl ambicijų tapti parlamento vadovu V.Gapšys sakė esąs tam pasirengęs, „jeigu bus tokios aplinkybės". Kokios turėtų būti aplinkybės, „darbietis“ sakė, jog tai esąs partijos vidaus reikalas. "Tai yra partijos vidaus reikalas, kurį mes galime išdiskutuoti partijoje", – sakė V.Gapšys ir patvirtino, jog diskusijos dėl to "šiuo metu nevyksta".

REKLAMA

Į klausimą, ar Darbo partija paliktų koaliciją, jei taptų aišku, kad tarp pareiškusių jam nepasitikėjimą buvo valdančiųjų, V.Gapšys atsakė, jog jis per ankstyvas.

Pagal Seimo statutą, pasiūlymą atleisti Seimo pareigūną turi teisę ne mažiau kaip penktadalis Seimo narių, tai yra ne mažiau kaip 29 parlamentarai.

Nepasitikėjimą pirmuoju parlamento vicepirmininku inicijuoja opozicinės TS-LKD ir Liberalų sąjūdžio frakcijos. Jie bendrai parlamente turi 43 atstovus. Tam, kad Seimo pareigūnas būtų atstatydintas, per slaptą balsavimą už tai privalo balsuoti ne mažiau kaip pusė (71) Seimo narių.

 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų