• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Edita KARKLELIENĖ

Vakar Šiaulių apygardos teismo teisėjai, išvažiuojamajame posėdyje turėję pradėti nagrinėti buvusios Kuršėnų meno mokyklos direktorės Donvinos Savickienės ir šešių pedagogų baudžiamąją bylą, jos neatvertė.

REKLAMA
REKLAMA

Nei advokato, nei kaltinamojo akto

Gausiai į išvažiuojamajam teismo posėdžiui skirtą Kuršėnų miškų urėdijos salę susirinkę proceso dalyviai išgirdo, kad byla nebus nagrinėjama, nes į posėdį neatvyko kaltinamosios D. Savickienės advokatas Arūnas Koskus.

REKLAMA

Teisėjas pacitavo advokato laišką, kuriame jis su „didžiuliu apgailestavimu atsiprašė teismo, kad negali dalyvauti posėdyje, nes išvyko į suplanuotą ir apmokėtą kelionę į Budapeštą (Vengriją).“

Prokuroras už teismui parodytą nepagarbą pasiūlė advokatui skirti baudą. Tačiau tai padaryti nenuspręsta.

Kita priežastis, dėl kurios nutarta teismo posėdį atidėti iki spalio 22 dienos – kaltinamasis aktas. Paaiškėjo, kad jo nuorašas nėra įteiktas D. Savickienei.

REKLAMA
REKLAMA

Kaltinimai

Mokyklos direktore dirbusi D. Savickienė tyrėjų akiratyje atsidūrė, kai užpernai rudenį grupė mokyklos pedagogų kreipėsi į rajono Savivaldybę. Savivaldybės kontrolierius, atlikęs tyrimą, konstatavo, kad mokyklos darbuotojų išdėstyti faktai yra teisingi. Tyrimo medžiaga buvo perduota prokuratūrai.

Tyrimo duomenimis, mokyklos vadovė, piktnaudžiaudama tarnyba ir klastodama dokumentus, sukčiaudama, apgaulingai tvarkant buhalterinę apskaitą pasisavino per 40 tūkstančių litų.

D. Savickienė įtariama pasisavinusi 23,5 tūkstančio litų, surinktų iš mokinių ir mokytojų išvykoms į konkursus, mokyklos renginiams organizuoti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, į mokyklos sąskaitą ji neįtraukė 4,5 tūkstančio litų, surinktų iš vykusiųjų į Lenkiją, į tarptautinį chorų konkursą.

Nemalonumai D. Savickienei gresia ir dėl mokyklos jubiliejui surinktų 3 tūkstančių litų bei mokyklai įteiktų dovanų.

Įtariama, kad į mokyklos sąskaitą liko neįnešti ir 13,5 tūkstančio litų, surinktų prieš jaunųjų choristų išvyką į Čekiją.

Kartu su buvusia mokyklos vadove bus teisiami ir šeši pedagogai. Medžiagos duomenimis, jie galėjo veikti išvien su direktore.

REKLAMA

Teisėjai – pas proceso dalyvius

Išvažiuojamuosius posėdžius Šiaulių apygardos teismas rengia ne pirmą kartą. Tokia praktika taikoma, kai byloje yra daug proceso dalyvių.

„Išvažiuojamieji posėdžiai – dėl proceso dalyvių patogumo“, – informavo Šiaulių apygardos teismo pirmininko padėjėjas ryšiams su visuomene Vytautas Jončas.

Pasak jo, ruošiantis išvažiuojamajam posėdžiui, paprastai kreipiamasi į vietos valdžią su prašymu rekomenduoti patalpą, kurioje procesas galėtų vykti.

Byloje, kurioje kaltinamoji – D. Savickienė ir dar šeši mokyklos, kuriai ji vadovavo, pedagogai – proceso dalyvių apie šimtas. Patalpas Kuršėnų miškų urėdijoje rekomendavo Šiaulių rajono savivaldybė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų