REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kuo daugiau vyresnių brolių turi vyras, tuo didesnė tikimybė, kad jis gali būti gėjus, sako mokslas.

REKLAMA
REKLAMA

Mokslininkai mano, kad seksualinė orientacija nulemiama dar motinos įsčiose, vaisiaus vystymosi stadijoje. Pasak jų, homoseksualumas vystosi, kada moteriai laukiantis berniuko jos organizmas sustiprina imuninį atsaką (moters kūno imuniniai antikūnai atakuoja vaisiaus smegenų dalį, atsakingą už seksualinę orientaciją). Po kiekvieno sekančio berniuko gimimo imuninio atsako aktyvumas tik didėja, rašo „The Telegraph“.

REKLAMA

Brocko universiteto (Ontarijas, Kanada) mokslininkai surinko beveik 1000 vyrų duomenis. Pasirodė, kad turint tikrų brolių, homoseksualių polinkių išsivystymo tikimybė padidėja. Ir taip yra netgi tada, kai broliai auga atskirai. Kiekvienas vyresnysis brolis netradicinės orientacijos tikimybę padidina trečdaliu.

Netikri broliai statistiškai įtakos neturėjo. O štai kas dėl mergaičių, tai mokslininkai tokios priklausomybės nenustatė. Seserų skaičius nevaidino jokio vaidmens seksualinei orientacijai susiformuoti. Be to, mokslininkai nustatė, kad vyresnieji broliai ir seserys paprastai būna labiau išsivystę intelekto požiūriu, bet elgiasi atsargiau už jaunesniuosius.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų