REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos Vyriausybė ketina išpirkti Vokietijos ir Rusijos dujų koncernų "E.ON" ir "Gazprom" valdomas Lietuvos dujų perdavimo operatorės "Amber Grid" akcijas, sako Lietuvos premjeras.

REKLAMA
REKLAMA

"Taip, mes šiuo klausimu irgi kalbėjome ir mes pasakėme, kad ruošiamės iš "E.ON" nupirkti ir jeigu "Gazprom" pasiūlys ir priims sprendimą, kad jie nori mums parduoti, mes pirksim. (...) Manau, kad pirmiausia vertė turi būti rinkos vertė, o po to tai yra derybos. (...) Manau, kad reikėtų sumokėti pinigus tokius, kurių vertos akcijos", - penktadienį po susitikimo su "Gazprom" vadovu Aleksejumi Mileriu sakė premjeras Algirdas Butkvičius, atsakydamas į klausimą, ar Vyriausybė išpirktų "Gazprom" valdomas "Amber Grid" akcijas.

REKLAMA

Tačiau energetikos ministras Jaroslavas Neverovičius sakė, kad kol kas apie akcijų išpirkimą nekalbama. „Norėčiau patikslinti, ką premjeras pasakė. Iš esmės kol kas nekalbama apie konkrečius sprendimus akcijų išpirkimo - ar tai „Lietuvos dujų“, ar „Amber Grid“. Apskritai yra svarstomi įvairūs scenarijai ir po visų vertinimų ir atitinkamų Vyriausybės sprendimų bus tada pasirašyti kontraktai, sutartys dėl galimo akcijų pirkimo“, - penktadienį po premjero ir "Gazprom" vadovo susitikimo teigė J.Neverovičius.

REKLAMA
REKLAMA

Jo teigimu, kol kas neaišku, ar bus iš naujo vertinamos „Amber Grid“ akcijos.

„Ankstyvas kol kas tai yra klausimas, valstybės tikslas yra įgyvendinti įstatymą dėl veiklų atskyrimo, dujų perdavimo sistemų operatorius turi būti nepriklausomas nuo kitų metų pabaigos, ir tai yra mūsų tikslas ir siekis“, - tikino J.Neverovičius.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų