• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Naujuosius mokslo metus iškilmingai pradėjo ne tik šalies mokyklos, bet ir universitetai. Seniausias ir daugiausia studentų turintis Vilniaus universitetas ir šiemet liko ištikimas savo tradicijoms – po spalvingos eisenos miesto gatvėmis studentus Šv. Jonų bažnyčioje sveikino universiteto vadovybė, miesto ir Vyriausybės vadovai.

Laikinai einantis rektoriaus pareigas prof. habil. dr. Jūras Banys sakydamas šventinę kalba universiteto bendruomenei teigė, kad šiemet sveikinimas universiteto pirmakursiams skamba jau 4350-ąjį kartą: „Šiemet neeiliniai metai, mat mokslo metų pradžios iškilmės Alma Mater rengiamos jubiliejinį 435-ąjį kartą nuo universiteto įkūrimo.“

J. Banys džiaugėsi, kad šiemet į bakalauro pakopos studijas universitetas priėmė 3761 studentą, o į magistro – 1681. „Šiemet Vilniaus universitetas susirinko pačius gabiausius ir protingiausius jaunuolius, mat mūsų aukštąją mokyklą pasirinko daugiau nei pusė valstybinių brandos egzaminų šimtukininkų“, – teigė jis.

REKLAMA
REKLAMA

Būsimuosius studentus pasveikino premjeras Algirdas Butkevičius. Jis pirmiausia studentų veiduose pasigedo šypsenų: „Žiūrėdamas į jus nematau šypsenų ir energijos, juk šiandien yra ta diena, kuri nulems jūsų ateitį.“ Premjeras būsimiesiems studentams linkėjo būti tolerantiškiems, mat būtent to, anot jo, kartasi gerokai trūksta mūsų visuomenėje „Visuomet sakiau, kad demokratija be kultūros ir tolerancijos neįmanoma“, – pabrėžė Vyriausybės vadovas.

REKLAMA

Renginyje dalyvavęs sostinės meras Arūras Zuokas išliko lakoniškas ir akademiniam jaunimui linkėjo turėti svajonių bei jų atkakliai siekti.

Šventėje dalyvavo keli šimtai studentų, kurių nuotaikos nesugadino rudeninis lietus, mat spalvinga minia buvo kai reikiant nusiteikusi atšvęsti naujųjų mokslo metų pradžią – studentai buvo pasidabinę įvairia, su jų būsimomis studijomis susijusia atributika, o šventės šurmuliui savitos nuotaikos suteikė linksmos skanduotės ir studentiškos dainos, skambėjusios prieš rimtąją renginio dalį ir po jos.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų