REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Alytaus pataisos namų pareigūnų tarnybinis šuo užuodė, kad nuteistajam draugai iš laisvės siunčia amfetaminu įmirkytą plaušinę.

REKLAMA
REKLAMA

Antradienio popietę buvo tikrinimas pašto siuntinys, adresuotas nuteistajam Romanui Č. Iš Vilniaus atsiųstoje kartoninėje dėžėje buvo drabužių, patalynės komplektas, nosinės ir plaušinė.

REKLAMA

Pareigūnai nusprendė, kad siuntinį turėtų patikrinti ir tarnybinis šuo Džeris, nes jis kartą jau buvo radęs nuteistiesiems siųstų kvaišalų.

Siuntinio turinį tikrinusiam šuniui "labai nepatiko" iš pažiūros dėmesio neverta plaušinė - Džeris urzgė ir letena žymėjo šį daiktą.

Šunį sudominusios plaušinės šiurkščiojoje pusėje pareigūnai pastebėjo rusvas dėmes - tarsi naujas daiktas būtų netyčia aptaškytas kažkokiu skysčiu. Įtardami, kad plaušinė galėjo būti mirkyta vandeniniame kvaišalų tirpale, o vėliau - išdžiovinta, pareigūnai panaudojo testą, skirtą narkotinėms ir psichotropinėms medžiagoms atpažinti.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Kalėjimų departamento, testas patvirtino, jog tai - amfetaminas.

Su panašiu atveju alytiškiai pareigūnai buvo susidūrę sausį, kai siuntinyje aptiko kvaišalais "impregnuotą" sportinių kelnių juosmens virvelę.

Siuntinys su kvaišalais buvo adresuotas nuteistajam 23 metų Romanui Č. Šešis kartus teistas vilnietis šį kartą laisvės neteko dėl vagystės. Už tai Vilniaus miesto 2-asis apylinkės teismas pasiuntė jį pusei metų už grotų. Pataisos namų vartai šiam vaikinui turėtų atsiverti šių metų liepą.

Tarnybis šuo Džeris kvaišalus aptinka jau antrą kartą. Praėjusią savaitę ilgalaikių pasimatymų kambaryje jis aptiko džiovintų kanapių, amfetamino ir didelį kiekį ekstazio. Įtariama, kad kvaišalų bausmę atliekančiam savo vyrui atvežė nėščia jo žmona.

Kartu su dar dviem šunimis Džeris buvo atvežtas iš Olandijos. Kalėjimų departamentas šioje šalyje įsigijo rimtų pagalbininkų kovojant su neteisėta kvaišalų apyvarta įkalinimo įstaigose. Šunys atiteko Alytaus pataisos namams, Pravieniškių 2-iesiems pataisos namams-atvirajai kolonijai ir Lukiškių tardymo izoliatoriui-kalėjimui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų