• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvių turistų mylima Kreta: su kuo, kaip ir už kiek?

Pigių skrydžių bendrovė ar organizatorius?

Vos prieš metus į mano mylimą Graikijos salą Kretą patekti buvo galima tik su kelionių organizatoriaus pagalba už labai didelius pinigus (arba perkant lėktuvo bilietus už maždaug 1000 litų asmeniui į abi puses). Šiemet į salą, kurioje lankiausi net keturis kartus, keliaujama ir su pigių skrydžių bendrove „Ryanair“, ir su įvairiais kelionių organizatoriais, rašo kelionių ekspertas Makalius.

REKLAMA
REKLAMA

Vienas jų – „Ecotravel“, visai neseniai pranešęs, kad rugsėjį ir spalį taip pat skraidins į Kretą, o jo kaina bus mažesnė, nei keliaujant savarankiškai. Man ir daugeliui mūsų portalo skaitytojų tai atrodė neįtikinama ir dabar labai knieti sužinoti, kaip pigiausiai praleisti atostogas šioje Dievų saloje: palyginkime du pigiausius!

REKLAMA

“Ryanair” skrydis + viešbutis:

· Skrendama į Chanijos oro uostą tiesiogiai iš Vilniaus trečiadienio vakarais.

· Bilietų kainos rugsėjo ir spalio mėnesiais: pigiausiai į abi puses 670 litų spalio 9-16 dienomis (rugpjūčio 23 duomenimis).

· Papildomai registruojamas bagažas: 15 kg 152 lt, 20 kg 228 lt. Rankinis bagažas 10 kg nemokamai.

· Įsigijus skrydį, reikėtų rasti apgyvendinimą. Jo kaina Chanijos regione savaitei nuo 316 lt asmeniui.

REKLAMA
REKLAMA

Viso: pigiausiai Kretoje atostogas praleisi už 986 litus su skrydžiu ir viešbučiu.

„Ecotravel“ kelionės paketas:

· Skrendama į Herakliono oro uostą tiesiogiai iš Vilniaus penktadienio vakarais.

· Paketo (skrydis ir apgyvendinimas) kainos rugsėjo ir spalio mėnesiais: pigiausiai 499 lt (trys viešbučių pasirinkimai už šią kainą – yra net ir 4* apartamentai „Klio Apartments“) spalio 18-26 dienomis (rugpjūčio 23 duomenimis) dviviečiame kambaryje.

· Papildomai registruojamas bagažas: 15 kg 150 lt, 20 kg 170 lt. Rankinis bagažas 5 kg nemokamai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

· Į kainą įskaičiuotas skrydis ir apgyvendinimas. Papildomai kainuoja pervežimo paslauga (jeigu neplanuojate nuomotis automobilio), ankstyva registracija viešbutyje (apie 8-30 lt asmeniui, jeigu nenorite laukti ryto iki įsikėlimo į viešbutį).

Viso: pigiausiai Kretoje su kelionių organizatoriumi paatostogausi už 499 litus su skrydžiu ir viešbučiu.

Išvados ir Makaliaus nuomonė:

Regis akivaizdu, kad naujas kelionių organizatorius kaip reikiant didelis konkurentas pigių skrydžių kelionėms. Nemanau, kad tokios kainos bus pakankamai ilgai. Tačiau „Ryanair“ turi savo pranašumą rankinio bagažo svoryje (10 kg), o „Ecotravel“ siūlo populiaresnę Kretos dalį – Herakliono apylinkes. Lankantis Heraklione visai nebetoli iki žymaus Aghios Nikolaos miesto, Eloundos – iš čia galima už 15 eurų persikelti į Spinalongos salą, dar vadinamą raupsuotųjų žeme. Taip pat Fodele kaimelis, Matala (hipių miestelis), didžiausi kurortai Chersonisas, Stalida, Malija – vos už 20 km nuo oro uosto!

REKLAMA

Nesvarbu, kurį kelionės būdą pasirinksite – Kretoje atostogas praleisite fantastiškai. Būtinai išsinuomokite automobilį, arba jeigu to padaryti galimybės neturite – važiuokite vietiniu transportu, jis nėra brangus ir veža į pagrindinius miestelius.

Viešint Kretoje turite unikalią galimybę aplankyti Santorinio salą – vieną gražiausių pasaulyje salų, kurioje atostogos kainuoja pasakiškai daug, bet nors vienai dienai siūlau dirstelėti į šį perlą Viduržemio jūroje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų