• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Jungtinių Tautų (JT) inspektorių grupė, tirianti numanomą dujų ataką Sirijoje, išvyks iš tos šalies šeštadienio rytą, JT generalinis sekretorius Ban Ki-moonas paskelbė ketvirtadienį Vienoje.

REKLAMA
REKLAMA

 

„Jie tęs tyrimo veiklą iki rytojaus, penktadienio, o tuomet išvyks iš Sirijos iki šeštadienio ryto ir raportuos man, kai tik iškeliaus“, – Ban Ki-moonas sakė žurnalistams.

REKLAMA

Jis pridūrė, kad pasidalys tyrimo rezultatais „ir mūsų mėginių analize bei įrodymais“ su JT Saugumo Tarybos narėmis ir visomis JT šalimis.

Ban Ki-moonas pridūrė kalbėjęsis trečiadienį su JAV prezidentu Baracku Obama (Baraku Obama), kai Jungtinės Valstijos atrodė artėjančios prie karinio smūgio.

„Išsakiau savo nuoširdų pageidavimą, kad šiai tyrėjų komandai turėtų būti leista tęsti savo darbą pagal (JT) šalių narių mandatą, – sakė generalinis sekretorius. – Aptarėme, kaip JT ir pasaulis gali dirbti kartu, ypač su Jungtinėmis Valstijomis, kaip galėtume paspartinti tyrimo procesą.“

REKLAMA
REKLAMA

Ban Ki-moonas ne kartą pasisakė prieš karinius veiksmus Sirijoje, kuriuos siūlo JAV, Didžioji Britanija ir Prancūzija, tačiau priešinasi JT Saugumo Tarybos narės Rusija ir Kinija.

Trečiadienį B.Obama sakė dar nepriėmęs sprendimo pradėti karinę intervenciją, nors anksčiau yra perspėjęs, kad cheminių ginklų panaudojimą Sirijoje JAV laikytų „raudonos linijos“ peržengimu.

„Turėtų būti suteikta galimybė diplomatijai ... Turėtų būti suteikta galimybė taikai“, – pareiškė Ban Ki-moonas.

„Svarbu, kad visi nuomonių skirtumai turėtų būti sprendžiami taikiomis priemonėmis ir dialogu“, – pridūrė jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ban Ki-moonas ketvirtadienį atvyko į vieną, kur jam bus įteiktas Austrijos sostinės administracijos medalis už ilgametį darbą Pietų Korėjos ambasadoriaus poste.

 

Jungtinių Tautų (JT) ekspertų komanda jau trečią dieną iš savo viešbučio Damaske išvažiavo tirti įtariamų cheminių atakų vietų sostinės pakraščiuose.

Aktyvistai ir gydytojai sukilėlių kontroliuojamuose rajonuose sakė, kad šešių JT automobilių kolona turi atvykti į tas vietas Rytų Gutos priemiesčiuose.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų