REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pradedantieji verslininkai, kurie pasinaudojo ar dar pasinaudos palankiu Verslumo skatinimo fondo kreditu verslui plėtoti ar įkurti, jau gali kreiptis dėl papildomos paramos. Jų darbuotojams bus iš dalies kompensuojamos darbo užmokesčio išlaidos.

REKLAMA
REKLAMA

„Ši Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos iniciatyva įgyvendinama priemonė sudarys palankesnes sąlygas jaunam verslui įsitvirtinti rinkoje ir saugiai įsibėgėti. Norime ypač paskatinti ir prioritetinių grupių – jaunimo iki 29 metų, bedarbių, neįgaliųjų ir vyresnių nei 50 metų – įsitraukimą į verslo sūkurį“, - teigia socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė.

REKLAMA

Naujos ES fondų lėšomis finansuojamos priemonės „Subsidijos verslumui skatinti“ valdytoja paskirta UAB „Investicijų ir verslo garantijos“ (INVEGA). Darbdaviai, kurie pasinaudojo Verslumo skatinimo fondo (VSF) galimybėmis, jau gali į INVEGĄ kreiptis dėl įmonėje įdarbintų darbuotojų darbo užmokesčio išlaidų dalies kompensavimo.

Įgyvendinant šią priemonę siekiama skatinti ne tik naujų verslų steigimą, bet ir naujų darbo vietų kūrimą bei išlaikymą. Kitaip tariant, VSF paskolą gavęs verslininkas, įdarbinęs darbuotoją ir mokėdamas ne mažesnį kaip minimalų darbo užmokestį ir visas su darbo užmokesčiu susijusias įmokas, darbo užmokesčio išlaidų dalį galės susigrąžinti pagal priemonę „Subsidijos verslumui skatinti“. Šiai priemonei Socialinės apsaugos ir darbo ministerija skyrė 10 mln. Lt Europos socialinio fondo lėšų.

REKLAMA
REKLAMA

„INVEGAI tai jau trečioji administruojama visuotinių dotacijų priemonė, kuri prisideda prie palankių sąlygų verslo kūrimui ir plėtrai Lietuvoje. Tikimės, kad tai bus didelė paskata pradedantiesiems verslininkams nebelaikyti savo idėjų stalčiuje“, – sako INVEGA generalinis direktorius Audrius Zabotka.

Priemone gali pasinaudoti visi Verslumo skatinimo fondo paskolų gavėjai (išskyrus socialines įmones), turintys darbuotojų, kurių apskaičiuotas mėnesinis darbo užmokestis – ne mažesnis už minimaliąją mėnesinę algą.

„Šiuo metu jau turime daugiau nei 500 verslininkų, kurie pradėję savo verslus sukūrė daugiau nei 1000 darbo vietų. Naująja priemone galės pasinaudoti ne tik dabartiniai Verslumo skatinimo fondo paskolų gavėjai, bet ir planuojantys kreiptis dėl šių paskolų. Šios lengvatinės paskolos verslo pradžiai dar bus teikiamos iki 2014 m. birželio 30 d.“, - ragina A.Zabotka.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Darbdaviai, norintys pasinaudoti priemonės „Subsidijos verslumui skatinti“ galimybėmis, paraišką ir kitus reikalingus dokumentų originalus turėtų pateikti INVEGAI (Konstitucijos pr. 7, Vilnius). Kvietimas teikti paraiškas dėl projektų finansavimo ir aktualūs dokumentai paskelbti interneto svetainėse www.socmin.lt, www.invega.lt, www.esparama.lt.  

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų