REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Darbo partijos (leiboristų) pirmininkas Vytautas Gapšys kritiškai įvertino finansų ministro Rimanto Šadžiaus ketinimus atstatyti sumažintus atlyginimus visiems valstybės pareigūnams ir tarnautojams nuo kitų metų, o nuo 2015 metų pradėti grąžinti sumažintas pensijas. Anot Darbo partijos (leiboristų) pirmininko, valstybė turi būti visiems socialiai teisinga.

REKLAMA
REKLAMA

„Finansų ministro pasiūlymai yra diskriminacinio pobūdžio. Civilizuotoje Europos valstybėje kaip tik senjorams turėtų būti skirtas pagrindinis dėmesys. Jie jau atidavė savo duoklę valstybei ir dabar atėjo laikas mums pasirūpinti jais bei grąžinti teisingumą, kuris buvo pažeistas konservatorių valdymo laikais. Todėl Darbo partijai (leiboristams) siūlymai atstatyti sumažintas pensijas tik nuo 2015 metų yra visiškai nepriimtini. Neabejojame, kad ir atlyginimai, ir pensijos turi būti pradėti grąžinti vienu metu ir vienoda apimtimi“, — sako Darbo partijos (leiboristų) lyderis.

REKLAMA

V. Gapšys pabrėžia, kad atlyginimų atstatymą labiausiai pajus aukščiausių kategorijų valdininkai, kurie ir taip gauna nemažus atlyginimus, todėl keista tai, jog pačių socialdemokratų prieš rinkimus propaguotas principas „svarbiausia — žmogus“ taikomas selektyviai, vienai žmonių grupei suteikiant daugiau privilegijų nei kitai.

„Noriu priminti, kad daugiausiai atlyginimų koeficientai buvo mažinami pačių aukščiausių kategorijų valdininkams, todėl kai kalbame apie atlyginimų atstatymą, turime suprasti, kad daugiausiai pinigų gaus būtent tie žmonės, kurie ir taip neskursta. Keisčiausia yra tai, jog socialdemokratai labai greitai surado trūkstamus milijonus valdininkų atlyginimų atstatymui, tačiau kai Darbo partija dar iki Konstitucinio Teismo nutarimo kalbėjo apie pensijų grąžinimą tiems žmonėms, kuriems šiandien labiausiai reikia pinigų, lėšų biudžete neatsirado. Tad kyla klausimas, ar socialdemokratai nepamiršo savo pačių šūkio „svarbiausia — žmogus“, kuris taip pat buvo ir šios koalicijos principas. Būtent žmogus, o labiausiai — socialiai pažeidžiamas žmogus, turi būti apsaugotas valstybėje“, — įsitikinęs politikas.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų