• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Po pergalingo starto „US Open“ čempionate dvikovoje su Ričardu Berankiu geriausias pasaulio tenisininkas Novakas Džokovičius tvirtino, kad žaidė itin aukšto lygio tenisą ir stengėsi nuo pat pradžių spausti lietuvį, kuris įspūdingame Niujorko „Arthur Ashe“ stadione žaidė pirmąkart, rašo "Reuters".

REKLAMA
REKLAMA

Pirmoji pasaulio raketė serbas N. Džokovičius Atvirųjų JAV pirmenybių pirmajame rate nesunkiai įrodė savo pranašumą prieš R. Berankį. 112 vietą ATP reitinge užimančiam 23 metų lietuviui istorinė dvikova baigėsi pralaimėjimu 1:6, 2:6, 2:6. N. Džokovičius per visą susitikimą padarė tik dvi neišprovokuotas klaidas.

REKLAMA

Neseniai į savo komandą kaip taktikos patarėją Wojteką Fibaką priėmęs serbas po dvikovos kalbėjo, kad tiek pergalė, tiek žaidimas jį tenkino: „Rodžiau aukščiausio lygio tenisą. Esu itin patenkintas savo koncentracija, nes prieš „US Open“ turnyruose Monrealyje ir Sinsinatyje nežaidžiau taip gerai.“

„Turėjau laiko pasirengti 10 dienų ir sudėjau į jas 100 proc. savo jėgų ir energijos. Dabar tai pradeda atsipirkti. Pirmoji dvikova buvo tokia gera, kokia ir turėjo būti. Turiu pratęsti šį darbą ir nenukrypti nuo kurso“, - kalbėjo jis.

REKLAMA
REKLAMA

R. Berankis buvo sužavėtas: „Turėjau pademonstruoti savo geriausius smūgius, kad laimėčiau tašką ir pora geimų. Tikrai likau sužavėtas, kaip Novakas žaidė susikoncentravęs, nė vieno taško man lengvai neatidavė. Jausmas toks, kad, žmogau, turi dirbti daug sunkiau, kad galiausiai bent priartėtum prie tų lyderiaujančių vyrukų“.

R. Berankis „Arthur Ashe“ stadione žaidė pirmą kartą, anot N. Džokovičiaus, tai buvo jo pranašumas. „Manau, kad žaidimas Niujorke gerokai skiriasi nuo kitų turnyrų, nes čia jaučiama išskirtinė nuotaika, į kurią įtraukia sirgaliai. Tai itin jaudina, visuomet suteikia pramogą. Tai didžiausias stadionas, kokį turime. Atrodo įspūdingai. R. Berankis čia žaidė pirmą kartą. Tai man buvo šansas daryti jam spaudimą nuo pat pradžių“, kalbėjo serbas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Spaudos konferencijoje N. Džokovičius nevengė pakalbėti ir apie savo kelią į teniso reitingo viršūnę. Pasak tenisininko, jam padėjo dieta, apie kurią smulkiai aiškina naujoje knygoje „Serve to Win“. Jis teikia pirmenybę peino produktams, pomidorams, šaltam vandeniui, glitimams ir baltymams, esantiems kviečiuose.

„Ši dieta pakeitė mano gyvenimą į gera ir teigiamai paveikė mano karjerą, - kalbėjo „Australian Open“ čempionas. – Norėčiau pasidalyti su visais šiuo mitybos režimu iš savo asmeninės patirties.“

26 metų serbas antrame rate žais su vokiečiu Benjaminu Beckeriu, pastarasis 6:3, 3:6, 6:3, 6:4 įveikė čeką Lukašą Rosolą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų