REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naktį iš antradienio į trečiadienį „US Open“ turnyro pirmajame rate, Niujorke, 23 metų Ričardo Berankio ir Lietuvos laukia istorinė dvikova su šiuo metu pirmąja pasaulio teniso rakete 26 metų serbu Novaku Džokovičiumi. Dvikovą 2 val. Lietuvos laiku kviečiame gyvai sekti portale Balsas.lt.

REKLAMA
REKLAMA

R. Berankis atvers šiąnakt startuos ketvirtajame ir paskutiniame šiais metais Didžiojo kirčio turnyre. Tiesa, jau pirmajame rate pajėgiausiam Lietuvos tenisininkui, šiuo metu ATP kvalifikacijoje užimantis 112 vietą, susigrums su Atvirojo JAV čempionato favoritu, pasaulio reitingo lyderiu N. Džokovičiumi.

REKLAMA

Serbui sėkmingiausias šiais metais buvo „Australian Open“ Didžiojo kirčio turnyras, kur jis tapo nugalėtoju. Sėkmingai Melbrune pasirodė ir R. Berankis – tik trečiame rate po susidūrimo su olimpiniu čempionu Andy Murray, pasitraukęs iš varžybų. Tuomet lietuvis škotui užkūrė neblogą pirtį – pralaimėjo po itin kieto pasipriešinimo 3:6, 4:6, 5:7.

Kol Lietuvoje diskutuojama, ar gali nors vieną setą lietuvis laimėti prieš N. Džokovičių, pats R. Berankis tvirtina nejaučiąs didelės įtampos.

REKLAMA
REKLAMA

„Man dar nėra tekę žaisti su pirmąja pasaulio rakete. Kovojau prieš Andy Murray ir Davidą Ferrerą, kurie buvo geriausių žaidėjų penketuke. Bet prieš pirmąją ar antrąją dar niekada nežaidžiau. Laukia įdomi kova“, - delfi.lt teigė jis.

Tiesa, R. Berankiui teko susidurti su N. Džokovičiumi treniruotėse ir serbas lietuviui pasirodė malonus žmogus, kaip Rogeris Federeris ar Rafaelis Nadalis. Kaip R. Berankis rengiasi kovoti su pirmąja pasaulio rakete?

„Dažniausiai tokie žaidėjai neturi silpnų vietų. Tiesiog mačo metu reikia išnaudoti tas galimybes, kurios pasitaiko, - sakė jis. – Manau, man svarbiausia negalvoti, kad žaidžiu su pirmąja pasaulio rakete. Jeigu tik apie tai galvosi, mačą pralaimėsi dar jam neprasidėjus. Jeigu sugebėsiu žaisti atsipalaidavęs, su malonumu, tikiu, kad mačas gali būti geras.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

R. Berankis yra pirmasis lietuvis, patekęs į ATP kvalifikacijos pirmąjį šimtuką – šių metų gegužės 6 dieną pakilo iki 67 vietos, o taip pat jis taps pirmuoju lietuviu, žaisiančiu su pirmąją vietą pasaulio reitinge užimantį tenisininką.

„US Open“ čempionatas rengiamas 133-ią kartą, jo prizų fondą sudaro 32,2 mln. JAV dolerių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų