REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Atrodytų, gražiausios nuotraukos yra tos, kuriose žmonės šypsosi. Tačiau jei jūs, kaip ir kultinio serialo „Draugai“ personažas Chandleris, sugebate išspausti tik „dirbtinę šypseną“, kuri sugadina visą fotografiją – tuomet jums pravers keletas patarimų.

Atrodytų, gražiausios nuotraukos yra tos, kuriose žmonės šypsosi. Tačiau jei jūs, kaip ir kultinio serialo „Draugai“ personažas Chandleris, sugebate išspausti tik „dirbtinę šypseną“, kuri sugadina visą fotografiją – tuomet jums pravers keletas patarimų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Treniruokitės šypsotis veidrodyje

Iš pradžių peržvelkite keletą nuotraukų, kuriose šypsotės, ir stenkitės atkartoti tą dirbtinę šypseną veidrodyje. Jei pavyks – visuomet prisiminkite, kad būtent taip šypsotis jums negalima. Tuomet išbandykite veidrodyje įvairiausias šypsenos variacijas – nuo plačios, kiek praverta burna - iki kuklaus šyptelėjimo. Atraskite tokį šypsenos variantą, kuris atrodo natūraliausiai ir jums labiausiai tinka.

REKLAMA

uomet, nebežiūrėdami į veidrodį, pasistenkite tokią pačią šypseną atkartoti. Nepakeitę mimikos - vėl pažvelkite į veidrodį ir įvertinkite, kaip pavyko atkartoti pradinį variantą. Taip treniruokitės tol, kol be veidrodžio pagalbos sugebėsite išgauti natūralią šypseną.

Šypsokitės ir akimis

Ar šypsena yra nuoširdi, išduoda ne kas kitas, o akys. Juk akys – tai sielos veidrodis. Tačiau kas sakė, kad nuoširdžių akių negalima suvaidinti?

REKLAMA
REKLAMA

Natūraliai šypsantis – akys šiek tiek prisimerkia, tačiau ne per daug. Jei nepavyksta besišypsant nutaisyti nuoširdžių akių – pasistenkite tuo metu galvoti apie kažką labai gero ir malonaus. Taip pat nepamirškite visa tai treniruotis veidrodyje. Kai fotografuositės - prisiminkite, kaip buvo įsitempęs kiekvienas veido raumuo, kai veidrodyje pavyko tobulai šypsotis ir visa tai atkartokite.

Juokitės ir kikenkite

Jei tobulos šypsenos stropiai nesitreniravote prie veidrodžio, o fotoaparato objektyvas nenusiteikęs laukti – šypsenai natūralumo suteikti gali juokas, kikenimas. Paprašykite, kad fotografas papasakotų kažką juokingo – šypsena kaip mat praras dirbtinį atspalvį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasirūpinkite burnos higiena

Kad ir kaip natūraliai mokėsite šypsotis – nei nuotraukoje, nei realybėje šypsena gražiai neatrodys, jei dantys bus neprižiūrėti ir dėl susikaupusių apnašų pakeitę spalvą. Tad jei norite, kad šypsenoje spindėtų gražūs, sveiki dantys – laikykitės šių taisyklių:

Reguliariai, ryte ir vakare valykite dantis šepetėliu;

Dantų siūlu valykite tarpdančius (svarbiausia – vakare, o jei turite galimybę – po kiekvieno valgymo); Reguliariai lankykitės pas odontologą: kas pusmetį atliekama profesionali burnos higiena užtikrins, kad ant dantų bei burnos ertmėje neprisikauptų per daug apnašų. Be to – profesionalaus apnašų valymo metu odontologas patikrins, ar visi dantys sveiki.

REKLAMA

5 priežastys, kodėl verta šypsotis ne tik nuotraukose:

Mokslininkai ištyrė, kad žmogaus pasąmonė nesugeba atskirti tikros šypsenos nuo dirbtinės, dėl to sunkiomis gyvenimo akimirkomis geriau pasijusite vien dėl to, kad šypsositės;

Jei kažkas stengiasi sugadinti nuotaiką – šypsena kaip mat išsklaido blogą energiją; Lengva, vos keletą dantų parodanti šypsena puikiai tinka flirtui;

Šypsena pasako daugiau nei žodžiai. Kai kurias emocijas sunku išreikšti žodžiais, tačiau nuoširdžiai nusišypsojus – žodžiai tampa nebereikalingi;

Kai jūs šypsotės – aplink jus esantys žmonės jaučiasi geriau.

 

Straipsnį parengė odontologijos klinika www.pilene.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų