REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Jaukioje trobelėje Vilniaus senamiestyje įsikūrusi „Chaika“ žada iš kitų sostinės kavinių išsiskirti unikalumu ir pasiūlyti kavos, pagardintos nebanaliais vaikystės prisiminimais.

Jaukioje trobelėje Vilniaus senamiestyje įsikūrusi „Chaika“ žada iš kitų sostinės kavinių išsiskirti unikalumu ir pasiūlyti kavos, pagardintos nebanaliais vaikystės prisiminimais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rugpjūčio pradžioje duris atvėrusios „Chaikos“ šeimininkai Ona Kuraitė ir Adomas Dzedulionis į pirmąjį nuosavą verslą investavo savo žinias bei pomėgius. „Ilgus metus dirbau prieskonių, arbatos ir kavos parduotuvėlėje, bet svajojau turėti ką nors savo, kur galėčiau panaudoti sukauptas žinias“, – pasakoja ji.

REKLAMA

Nors iš pradžių pora ketino atidaryti krautuvę, tačiau radę jaukias patalpas Totorių gatvėje nusprendė, kad čia reikėtų įkurti kavinę. Jaunieji verslininkai nori, kad „Chaika“ būtų ne tik neįpareigojanti, orientuota į jaunimą, bet kartu joje galėtų patogiai jaustis tiek bankininkai, verslininkai, tiek pensininkai.

„Chaikos“ kūrėjų teigimu, Vilniuje daug gražių kavinių, tačiau dauguma jų – vienodos, priklausančios tinklams. „Užsienyje mažų išskirtinių kavinukių yra daug, o pas mus jų nelabai buvo, tai buvo dar viena priežastis, paskatinusi kurti „Chaiką“, – aiškina A. Dzedulionis.

REKLAMA
REKLAMA

Naujai senas interjeras

„Chaika“ išsiskiria interjeru, kuris, nors ir šiuolaikiškas, kelia sentimentų. Kavinės savininkai mėgsta rinkti senus daiktus bei prikelti juos naujam gyvenimui: čia galima prisėsti ant perdirbtų fotelių, atkeliavusių iš senelių namų, o kavos ar arbatos užsisakyti prie baro, pagaminto iš močiutės spintos. Be to, virš baro ant lentynos sudėti oranžiniai puodeliai mena sovietinius laikus.

Net nauji daiktai kavinėje perdaryti pagal savininkų skonį. Be to, „Chaikos“ apšvietimas – taip pat savininkų kūrinys. Kavinės sienas puošia A. Dzedulionio kurti šviestuvai iš plastmasinių dubenėlių bei sietelių, o virš staliukų kabo sovietinės perdirbtos lempos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

O. Kuraitė bei A. Dzedulionis siekia ne tik sukurti vientisą interjerą iš savitų, išskirtinių daiktų, bet ir pridėti jiems „sielos“ bei mažinti vartojimą.

„Kiekvienas gali nueiti į parduotuvę, nusipirkti naujų gražių interjero detalių, bet kai daiktas perdarytas, jis įgauna istoriją, prasmę, – teigia pašnekovai. – Be to, pasaulyje gaminama per daug dalykų. Pavyzdžiui, gatvėje galima rasti plazminių televizorių, kuriuos žmonės išmetė, nes atsirado naujų modelių.“

A. Dzedulionis taip pat yra įkūręs tinklalapį „Gražus pasaulis“, kuriame žmonės gali dovanoti arba atiduoti nereikalingus daiktus. Bendradarbiauja su smulkiaisiais

REKLAMA

„Chaikos“ šeimininkai tikisi iš kitų kavinių išsiskirti kokybe. Jų teigimu, „Chaikoje“ ruošiama tik aukščiausios klasės kavą bei arbatą. Pavyzdžiui, valgiaraštyje įspėjama, kad kai kurių rūšių kavą paruošti trunka ilgiau – apie penkias minutes: šios verdamos prancūziškame kavinuke iš lietuvių „Crooked Nose & Coffee Stories“ rankomis ruošiamų mišinių.

„Chaikos“ kūrėjai teigia, kad jiems smagu bendradarbiauti su kitais smulkiaisiais verslininkais. Be jau minėtų lietuvių kavos gamintojų, „Chaika“ taip pat bendradarbiauja su kepėju, kuris kavinei ruošia saldumynus.

REKLAMA

„Jie mažiukai, mes mažiukai, tad bendradarbiavimas žymiai smagesnis, jaučiamės lygiaverčiais partneriais“, – sako verslininkai ir ateityje žada dar daugiau panašių partnerysčių.

Viskas įmanoma

„Chaikos“ kūrėjai džiaugiasi, kad kol kas jaučia palaikymą iš aplinkinių. „Labai džiugu girdėti įvertinimus, nes tikrai įdėjome darbo, daug ką darėme patys, – sako A. Dzedulionis. – Tad kai pasako gerą žodį, tai suteikia naujų jėgų.“ Pasak kavinės savininkų, lankytojai labai gerai vertina kavinės aplinką bei gėrimų kokybę.

Siekiantiesiems kurti savo verslą O. Kuraitė bei A. Dzedulionis siūlo nebijoti bandyti. „Reikia tiesiog imti ir daryti. Jei darysi – išeis. Nebūtina pasieksi kažką milžiniško, – šypsosi jaunieji verslininkai. – Galime pasakyti, kad tai tikrai įmanoma.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų