REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ar policijos pareigūnai pervažiavo katiną?

Inga VENCKUTĖ

Rugpjūčio 8-osios rytą, vos prasidėjus darbo dienai, redakcijoje sulaukta telefoninio skambučio. Paskambinęs vyriškis teigė, kad įvyko avarija. Jis prašė korespondentų padėti išsiaiškinti situaciją, nes, jo teigimu, incidente dalyvavo Šilutės r. policijos komisariato pareigūnai.

REKLAMA
REKLAMA

Atvykus į įvykio vietą, daugiabučio, esančio Durpyno g. 6 kieme, rastas suvažinėtas apytikriai 10 mėnesių kačiukas. Nelaimėlio šeimininkas Artūras Šiškus teigė, kad visa tai įvyko apie pusė šešių ryto. Vyriškis neabejojo, kad jo augintinį suvažinėjo atvykę sūnaus patikrinti Šilutės r. policijos komisariato pareigūnai.

REKLAMA

„Jie atvažiavo patikrinti mano sūnaus Aivaro. Kai namų duris atidarėme, katinėlis praspruko pro jas. Pareigūnas atėjo, užregistravo sūnų ir išėjo. Tada pasigirdo kniaukimas. Išėjęs laukan pamačiau, kad katinėlis guli kieme, iš ausies bėgo kraujas. Jis taip ir nusibaigė. Katinas toks meilus ir švelnus buvo. Vadinome tiesiog Katuku. Aš, dar būdamas viduje, girdėjau, kad pareigūnai ilgai sukinėjosi kieme. Ko jiems čia tą reikėjo daryti? Aš turiu nufilmavęs, nufotografavęs automobilio padangų vėžias. Skambinau telefonu 112. Tai bus kaip įrodymas“, - kalbėjo įskaudintas vyriškis. Tą patį pasakojo ir jo gyvenimo draugė V.Karalienė. Jie sakė, kad nors būtų išlipę, pasižiūrėję ir jiems pranešę.

REKLAMA
REKLAMA

O dabar tiesiog nuvažiavo. Artūras taip pat stebėjosi, kad trečiadienio vakarą per visas televizijos žinių laidas nuskambėjo siaubingas atvejis, kai nepilnamečiai katinėliams išbadė akytes. Policija, pasak jo, tirs tą atvejį. O Šilutės pareigūnai patys pervažiavę gyvūnėlį nesiteikė net žvilgtelėti. „Šiame kieme prieš ketverius metus netekau sūnaus. Jis žuvo dėl to, kad keliu lekiantis neblaivus paminkladarys nesuvaldė automobilio ir rėžėsi į kieme žaidusius vaikus. O dabar ir vėl. Pervažiavo katiną ir nuvažiavo. O jei čia būtų vaikas? Partrenktų ir nuvažiuotų?“, - kalbėjo vyras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Šilokarčemos“ korespondentė pabandė sužinoti daugiau apie įvykį. Situaciją pakomentuoti sutiko Šilutės r. policijos komisariato vadovas Sigitas Mikutavičius. Jo teigimu, tą naktį budėję pareigūnai buvo apklausti ir tokio įvykio nepamena. Jokių konfliktų tąkart esą su niekuo nebuvo. Jie tiesiog vykdė savo pareigą patikrindami registruotis įpareigotą asmenį ir tiek. „Policininkai negali nieko pasakyti. Jie nematė, nežino ir negirdėjo“, – sakė Šilutės r. policijos komisariato viršininkas. Jis taip pat nurodė, kad žmogus galėjo kreiptis į komisariatą iš karto po įvykio. Deja, toks skundas nėra užregistruotas.

REKLAMA

Visiškai kitaip baigėsi pasilakstymas per gatvę katinėliui Saugose. Jo gyvybę išsaugojo keliu Šilutė–Klaipėda šeštadienio vakarą vykusi jauna kauniečių pora. Tačiau patys žmonės neteko savosios transporto priemonės. Šlapia asfalto danga neleido saugiai sustabdyti automobilio, kuris slysdamas nuo kelio atsitrenkė į vandens pralaidą ir kelis kartus po to dar vertėsi. Laimei, avarija sąlyginai baigėsi laimingai: abu jauni žmonės liko sveiki ir liudininkų iškviestoms specialiosioms tarnyboms beveik nebuvo ką veikti. Tik automobilis pavirto metalo laužu. O katino kaip nebūta.

REKLAMA

Žmogaus gyvybė – neįkainuojama vertybė. Gyvūnas – šiandien jau sąliginis dalykas. Iš abiejų įvykių galime tik įžvelgti, kad žmonių požiūriai į gyvūno gyvybę taip pat skiriasi. Vieni dėl jos pasuka vairą ir rizikuoja savąja gyvastim, o kiti palieka merdėti net nepažvelgę į auką. Kaltų ieškoti nereikia, reikia surasti tik šiek tiek atsakomybės savyje. O tai dažniausiai – pamirštama.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų