REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Filipinuose susidūrus jūrų keltui su prekyiniu laivu 26 žmonės žuvo

Daugiau nei 200 žmonių yra dingę (Atnaujinta 07:12)

(Atnaujinta 07:12) Mažiausiai 26 žmonės žuvo ir daugiau nei 200 yra dingusių po kelto susidūrimo su prekybiniu laivu Filipinuose, rašo bbc.co.uk.

(Atnaujinta 07:12) Mažiausiai 26 žmonės žuvo ir daugiau nei 200 yra dingusių po kelto susidūrimo su prekybiniu laivu Filipinuose, rašo bbc.co.uk.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Laive buvo 752 keleiviai ir 118 įgulos narių.

Nelaimė įvyko vos 2 kilometrai nuo kranto.

- - - - - 

(Atnaujinta 21:54) Naujausiais duomenimis 17 žmonių žuvo ir 525 buvo išgelbėti po to, kai Filipinuose susidūrė jūrų keltas su prekybos laivu, rašo rt.com.

REKLAMA

- -  - - - 

Filipinuose penktadienį susidūrus keltui su prekybos laivu žuvo mažiausiai du žmonės, o apie 600 kitų likimą nežinoma, pranešė valdžios atstovas.

Keltas "Thomas Aquinas" su 692 žmonėmis susidūrė su prekiniu laivu "Sulpicio Express 7" netoli Sebu uosto, antrojo pagal dydį šalies miesto, pranešė pakrantės sargybos atstovas komandoras Armando Balilo (Armandas Balilas).

Pasak pareigūnų, po šio susidūrimo, kuris įvyko apie 21 val. vietos laiku nedelsiant buvo išsiųsta gelbėjimo misija su visais prieinamais ištekliais.

REKLAMA
REKLAMA

"Laivas "Aquinas" nuskendo, o mes išsiuntėme karo laivyno patrulinį laivą, kad prisidėtų prie pakrantės sargybos paieškos ir gelbėjimo pastangų", - sakė laivyno komandoras leitenantas Gregory Fabicas ( Gregoris Fabikas) Maniloje.

"Mes ištraukėme iš vandens dešimtis gyvų žmonių, bet negalime pasakyti, ar visi suskaičiuoti", - pridūrė jis.

Tuo tarpu A.Balilo sakė, kad gelbėtojai išgelbėjo 22 žmones ir kad ieškoma kitų, atsidūrusių už borto per susidūrimą, ir kad iš vandens ištraukti du lavonai.

Anot kelto savininkų saugumo tarnybos pareigūnės Rachel Capuno (Rašel Kapuno), "smūgis buvęs labai stiprus", keltas nuskendo per 30 minučių nuo susidūrimo.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų