REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informuoja, kad į Lietuvą neleista importuoti saldainių siuntos iš Turkijos, nustačius, kad jų sudėtyje yra neleistinas Europos Sąjungoje maisto priedas – dažiklis E128.

REKLAMA
REKLAMA

Aviečių kvapo kramtomų saldainių „Toppi Tella“ siuntą – iš viso 223 kg, į Lietuvą importavo įmonė UAB „Baltijos bretlingis“ (Dubysos 31A, Klaipėda). Visa nesaugių saldainių siunta sulaikyta importuotojo sandėlyje ir rinkoje išplatinta nebuvo. Importo kontrolę vykdę Klaipėdos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai kontroliuoja, kad nesaugūs saldainiai būtų saugiai sunaikinti arba grąžinti tiekėjui.

REKLAMA

Apie atvejį Skubių pranešimų apie nesaugų maistą ir pašarus sistema RASFF informuota Europos Komisija ir Europos Sąjungos valstybės narės.

Europos maisto saugos tarnyba (EFSA), įvertinusi dažiklio E128 (raudonasis 2G) poveikį, nustatė, kad jis lengvai ir gausiai metabolizuojamas į aniliną. Kadangi anilinas pasižymi kancerogeniniu ir genotoksiniu poveikiu sveikatai, todėl dažiklio E 128 naudojimas maisto produktuose Europos Sąjungoje yra uždraustas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų