REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Popiežius Pranciškus Romoje įvyksiančių Italijos ir Argentinos draugiškų futbolo rungtynių išvakarėse su abiejų rinktinių žaidėjais juokavo, jog kankinasi negalėdamas apsispręsti, už kuriuos sirgti.

REKLAMA
REKLAMA

„Man bus sunku, dar pasisekė, kad tai – draugiškos rungtynės! Ir užtikrinkim, kad taip ir būtų“, – sakė pontifikas per antradienio susitikimą su žvaigždėmis Lioneliu Messi (Lioneliu Mesiu), Mario Balotelli (Marijumi Baloteliu) ir jų komandų draugais.

REKLAMA

Žaidėjai, drauge su italų treneriu Cesare Prandelli (Čezare Prandeliu) ir argentiniečių treneriu Alejandro Sabellu (Alechandru Sabelju), su 76 metų popiežiumi, kuris yra argentinietis, Vatikane susitiko prieš trečiadienio rungtynes Romos Olimpiniame stadione.

Pranciškus, kuris visą gyvenimą palaiko argentiniečių klubą „San Lorenzo“, paragino komandas naudotis savo populiarumu ir rodyti gerą pavyzdį gerbėjams.

„Jūs, brangūs žaidėjai, esate labai populiarūs. Žmonės seka jūsų pavyzdžiu ... Jūs turite socialinę atsakomybę“, – sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA

„Čia, Vatikane, jie man sako, kad esu nedrausmingas!“ – pajuokavo popiežius su „AC Milan“ žaidėju M.Balotelli, kurio pavardė antraštėse dažnai mirga ir dėl blogo elgesio.

Pranciškus akcentavo „grožio, draugystės ir altruizmo“ svarbą žaidžiant futbolą.

„Kitaip rungtynėms kažko trūksta, net jeigu ir laimi. Čia nėra vietos individualizmui, viskas turi suktis aplink komandą“, – sakė jis.

Argentiniečių superžvaigždė L.Messi, kuris draugiškose rungtynėse nežais, nes yra patyręs traumą, po susitikimo spaudos konferencijoje sakė, kad pontifikas buvo teisus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Pagarba kitiems ir oponentui yra visko pamatas, aikštėje ir gyvenime, – sakė jis ir pridūrė: – Mes, futbolininkai, savo ruožtu, galime skleisti (popiežiaus) žinią ir patenkinti jo prašymą, visuomet žaisdami gražų žaidimą“.

Popiežius taip pat perspėjo komandas vengti smurto ir pinigų, kurie dažnai lydi žaidimą.

„Futbolas tapo verslu. Rūpinkitės, kad jis neprarastų savo sportinės prigimties“, – sakė popiežius, ragindamas atsisakyti tokio konkuravimo, kuris skatina chuliganus smurtauti ir atgrasina šeimas nuo stadionų.

REKLAMA

Žaidėjai įteikė popiežiui Pranciškui abiejų komandų marškinėlius su užrašytu jo vardu, taip pat sidabrinę vazą nuo argentiniečių bei alyvos šakelę nuo italų.

„Prašau pasimelsti už mane, kad ir aš, esantis Dievo man skirtoje aikštėje, žaisčiau garbingai ir narsiai už kiekvieno gerovę“, -pasakė popiežius baigiantis susitikimui.

Italų vartininkas Gianluigi Buffonas (Džianluidžis Bufonas) apie šį susitikimą pasakė: „tai diena, kuri liks mūsų širdyse amžinai“.

„Mums pasisakė, kad turime ypatingą popiežių; su juo, aš tikiu, bus galimybė įgyvendinti tai, kas dažnai sakoma, bet niekada nedaroma“, – pridūrė jis.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų