REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Didžiajam genijui reikia mūzų. Kultinis kino režisierius 77 metų Woody Allenas keičia jas su kiekvienu nauju filmu. Tik gražiausios ir talentingiausios aktorės puošia jo kūrinius, rašo bild.de.

REKLAMA
REKLAMA

Naujasis W. Alleno darbas – „Blue Jasmin“ – su nepakartojama Cate Blanchett. Akivaizdu, kad režisierius žino ne tik, kaip kurti filmus, bet ir supranta moteris.

REKLAMA

Jau įpratoma, kad kas 12 mėnesių W. Allenas pastato naują filmą, kuriame kalbama apie meilę ir gyvenimą bei su tuo susijusiomis iliuzijomis. Įvykio centre visuomet yra moteris.

Siaubo ir įtampos kupinų filmų kūrėjas Alfredas Hitchcockas rinkosi tik kraują kaitinančias blondines. W. Allenas jokios aiškios atrankos schemos neturi. Anot jo, moterys turi būti gražios, stipraus charakterio ir meistriškos aktorės. Nuolat besikeičiantys Holivudo perlai tapo W. Alleno filmų atpažinimo ženklu.

REKLAMA
REKLAMA

Koks buvo W. Alleno pasirinkimas? Aštuntajame dešimtmetyje režisieriaus mūzos buvo Meryl Streep or Diane Keaton. Pastarąją dešimtojo dešimtmečio pradžioje tiek darbe, tiek privačiame gyvenime pakeitė Mia Farrow.

Per visus šiuos metus taip pat su juo dirbo tokios moterys kaip Charlotte Rampling, Madonna, Angelica Huston, Jodie Foster, Julia Roberts, Natalie Portman ir Drew Barrymore. Visai neseniai režisieriaus mūzų haremą papildė Naomi Watts, Freida Peinto, Marion Cotillard, Penelope Cruz ir Scarlett Johansson.

Naujausioje kino juostoje „Blue Jasmin“, kuri pasirodys kino teatruose lapkričio mėnesį, režisieriaus svajonių moterį įkūnijo aktorė C. Blanchett. Faktas ant delno – W. Allenas „gauna“ jas visas. Kaip jam tai pavyksta? Bild.de. redakcija pamėgino paieškoti galimų atsakymų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

1. W. Allenas – sekso simbolis

Ne. Senoviško sukirpimo kelnės, marškiniai, storo rėmelio akiniai W. Allena veikiau daro panašiu į prosenelį, nei viskam pasirengusį „mačo“. W. Alleno stiprybė yra humoras, inteligencija ir šarmas.

2. W. Allenas moka daugiau

Ne. Paprastai jo filmai yra itin mažo biudžeto. JAV režisierius neberanda, kas jam duotų pinigų, todėl jis filmus suka Europoje. W. Alleno kino hitas „Vidurnaktis Paryžiuje“ (2011 metai) surinko 17 mln. JAV dolerių pelną. Palyginimui – B. Pitto filmas apie zombius „World War Z“ pareikalavo dešimteriopai didesnio biudžeto. Reikia pastebėti, kad žvaigždės W. Alleno filmuose gauna apgailėtiną atlygį ir daugiau tai daro dėl meno.

REKLAMA

3. W. Allenas supranta moteris

Taip. Galbūt nebūtinai kaip privartus asmuo, bet kaip filmų kūrėjas – neabejotinai. Jo moterų charakteriai, kuriuos jis sukuria savo scenarijuose, gerokai skiriasi nuo kitų filmų ir nėra stereotipai: stiprūs ir vistiek pažeidžiami, dominuojantys, emancipuoti, tačiau turintys kampus. Bet kuriuo atveju tie moterų charakteriai būna neurotiški.

W. Allenas savo pagrindinėms aktorėms suteikia magiją ir galimybes, kurių jos neranda dirbdamos su kitais režisieriais. Todėl kiekviena nori su juo dirbti.

Pagrindinį vaidmenį filme „Blue Jasmin“ sukūrusi C. Blanchett spaudos konferencijoje neseniai prasitarė: „Esame visi lygūs, kai Woody kviečia. Tuomet iškart sakai „Taip“, nors dar nežinai, apie ką bus kalba. Tik tuomet tikiesi, kad reikalas bus geras“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų