REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Naujienos apie virtualios realybės akinius „Oculus Rift“ paskutiniu metu pasirodo itin dideliais kiekiais. Ką jau padarysi – tai yra iš tikrųjų tas įrenginys, kuris pasižymi nuostabiomis savybėmis. Dabar šiuos akinius pritaikė pasivaikščiojimui po Marsą.

REKLAMA
REKLAMA

NASA reaktyvinio judėjimo laboratorijoje buvo atliktas eksperimentas: žmogų, kuris užsidėdavo ant galvos „Oculus Rift“, pastatydavo ant specialaus takelio „Virtuix Omni“ ir leisdavo pavaikščioti po Marso paviršių. Žmogus Marse taip pat galėdavo surasti marsaeigį „Curiosity“, o kartu apsidairyti aplinkui.

REKLAMA

Su „Oculus Rift“ būtų galima patyrinėti netgi Tarptautinę kosminę stotį (TKS). Taigi kol mes svajojame pasiųsti žmogų į Marsą, juo jau galima pasivaikštinėti su tokiais virtualios realybės akiniais. Ir apskritai, ar taip jau reikalingi tokie skrydžiai, jei daug pažangesni įrenginiai mums suteiks galimybę pajusti, ką tai reiškia – žingsniuoti kita planeta? Reikia pažymėti, kad tai nebus ne tik rizikinga, tačiau ir nekels pavojaus sveikatai.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų