REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus kooperacijos kolegija (VKK) – viena Lietuvos aukštųjų mokyklų, vakar paskelbusi apie laisvas studijų pozicijas. Pagrindinio priėmimo metu čia didžiausio stojančiųjų susidomėjimo susilaukė Informacinių sistemų diegimo ir priežiūros bei Buhalterinės apskaitos studijų programos. „Tai studijų programos, tikslingai orientuotos į dabartinius darbo rinkos poreikius. Tad neabejoju, kad daugelis šių studentų pradės dirbti jau studijuodami ir ypač aukštesniuosiuose kursuose“, - sakė VKK direktorius Romualdas Pusvaškis.

REKLAMA
REKLAMA

Direktoriaus teigimu pirmojo stojimo rezultatai siurprizų nepateikė. „Populiariausias studijų programas galėjome nesunkiai nuspėti. Mūsų buhalterinės apskaitos specialistai jau gerai žinomi darbo rinkoje, o Informacinių sistemų diegimas ir priežiūra – nauja, akį traukianti ir atitikmenų jokioje kitoje Lietuvos aukštojoje mokykloje neturinti specialybė. Matyt, tai buvo vieni privalumų, patraukusių stojančiųjų dėmesį“, - sakė R. Pusvaškis.

REKLAMA

Informacinių sistemų diegimo ir priežiūros studijų programa šiais metais buvo pripažinta unikalia ir stojantieji į šią programą gali gauti valstybės finansavimą bei studijuoti visiškai nemokamai. Šios specialybės atsiradimą kolegijoje paskatino rinkoje jaučiamas IT specialistų ir verslininkų nesusikalbėjimas. Dažnu atveju IT specialistas nemoka ir nesupranta verslo kalbos, kuria kalba vadovas, o pastarasis – IT specialisto, kuris paprastai kalba technologiniais terminais. Tam ir rengiami Informacinių sistemų diegimo ir priežiūros specialistai, kurie dirba lyg „vertėjai“ – supranta ir IT technologijas ir verslo procesus.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu Buhalterinė apskaita – specialybė, reikalaujanti kasdienio žinių gilinimo, nuoseklaus įstatymų sekimo, informacinių technologijų išmanymo. Kolegijoje jiems stengiamasi duoti kuo daugiau praktinių žinių ir užsiėmimų. O jau baigusius ir praktikuojančius buhalterius aukštoji mokykla dažnai kviečia į įvairius mokymus, seminarus, kvalifikacijos kėlimo kursus.

Papildomo priėmimo metu VKK dar galima pateikti ne tik į šias, bet ir Verslo vadybos, Maitinimo verslo organizavimo ir Komunikacinės verslo anglų kalbos studijų programas.

Prašymus į šias ir kitas specialybes stojantieji dar turi galimybę patekti papildomo priėmimo metu. Šiame priėmime gali dalyvauti tik tie asmenys, kurie buvo užsiregistravę ir dalyvavo pagrindiniame stojime. Tačiau šio priėmimo metu stojantieji gali į stojimo sąrašus įtraukti ir naujus pageidavimus. Svarbu tik tai, kad pageidaujamose studijų programose būtų likę laisvų vietų. Taigi Vilniaus kooperacijos kolegija, kurios jau pats pavadinimas skatina bendradarbiauti, kviečia pasirinkti jos siūlomas programas ir sėkmingai studijuoti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų