REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Emigrantės nuomonė: Vilnius pamažu vejasi Europos didmiesčius

Sostinei trūksta tik netradicinių sprendimų

Vilniaus centre, Lukiškių aikštėje, ramybės dažniausiai ieško šeimos su mažais vaikais, senyvo amžiaus žmonės arba vienas kitas jaunas paklydėlis.

Vilniaus centre, Lukiškių aikštėje, ramybės dažniausiai ieško šeimos su mažais vaikais, senyvo amžiaus žmonės arba vienas kitas jaunas paklydėlis.

REKLAMA

Nors minėta aikštė yra viena erdviausių sostinėje, tačiau balsas.lt kalbintos moterys teigė, kad saugios gali jaustis tik tos mamos, kurių mažyliai yra pakankamai suaugę arba dar negali paeiti.

„Ši aikštė yra pakankamai sutvarkyta, bet, nepaisant to, ji vis tiek yra labai arti gatvės. Todėl judresnius vaikus reikia itin akylai prižiūrėti ir apie jokį atsipalaidavimą negali būti nė kalbos“, - pasakojo Dovilė.

Šiuo metu Prancūzijoje gyvenanti, tačiau Lietuvoje poilsiaujanti moteris pridūrė, kad maloniausia leisti laiką Vilniaus parkuose: „Lietuvos sostinė yra viena miškingiausių, todėl tikrai yra tokių vietų, kur galima pabūti visiškoje ramybėje.

Labai norisi, kad miesto valdžia daugiau dėmesio skirtų parkams tvarkyti. Taip pat galėtų atgaivinti daugiau pakrančių. Pažiūrėkite, kiek žmonių susirenka prie Baltojo tilto. Ten kartais nebūna, kur kojos pastatyti.“

REKLAMA
REKLAMA

Dovilė pasakojo, kad Prancūzijoje yra labai daug dėmesio skiriama uždaroms vaikų žaidimų aikštelėms: „Į tokias aikšteles tikrai nepateks joks asocialus asmuo ar netikėtai nuo šeimininko pavadžio nutrūkęs agresyvus šuo. Lietuvoje apskritai nėra tokių aikštelių arba jų yra labai mažai.“

REKLAMA

Balsas.lt pašnekovės pasidžiaugė, kad Lietuvoje gerėja jaunimas, kuris anksčiau būdavo agresyvesnis: „Šioje srityje situacija tikrai gerėja. Auga mandagesnis jaunimas. Jie tikrai neužkabinėja žmonių gatvėje. Galima dėl to tik pasidžiaugti.“

Anot Dovilės, Vilnius bando kopijuoti didžiausių Europos sostinių sprendimus ir tas pasiteisina. „Vilnius yra tikrai gyvas miestas. Muzikiniai pasirodymai, įvairūs renginiai – džiugina miestiečius. Maža to, yra priimami nestandartiniai sprendimai, kurie papuošia sostinę ir daro ją rimta konkurente kitiems didiesiems miestams“, – pabrėžė Dovilė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų