REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mixstuff.ru siūlo išsiaiškinti, kokios populiariausios ir žymiausios kalinių tatuiruotės pasaulyje. Be to, ką gi jos reiškia?

Mixstuff.ru siūlo išsiaiškinti, kokios populiariausios ir žymiausios kalinių tatuiruotės pasaulyje. Be to, ką gi jos reiškia?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

 

 

 

 

 

1. A.C.A.B.

Ši abreviatūra labai dažnai pasitaiko ant britų kalinių kūnų ir yra šifruojama kaip „Visi mentai yra šunsnukiai“ (All Cops Are Bastards).

REKLAMA

Kai kurie iš tų, kurie pasidarė tokią tatuiruotę, tvirtina, kad ji šifruojama kaip „Visada nešiokis su savimi Bibliją“ (Always Carry A Bible).

Dažniausiai šią tatuiruotę po vieną raidę padaro ant kiekvieno rankos piršto. Šiandien britų jaunimas neretai pasidaro tokią tatuiruotę, kad pademonstruotų, jog yra pasiruošę už savo gaujos narius sėsti į kalėjimą.

Neretai tokia tatuiruote tampa naudingu įrankiu policininkams – pagal ją jie gali nustatyti, ar žmogus yra teistas.

REKLAMA
REKLAMA

2. Kryžius ant krūtinės

Rusijos kalėjimuose tokios tatuiruotės daromos tik paties aukščiausio rango vagims.

Rusijos kalinių tatuiruočių sistema yra viena iš sudėtingiausių pasaulyje. Egzistuoja dešimtys tatuiruočių, kiekviena iš jų turi tam tikrą reikšmę. Pavyzdžiui, žvaigždės ant kelių reiškia, kad šis žmogus prieš nieką nesiklaups. Tigras ant krūtinės – priešiškas nusistatymas teisėsaugos organų atžvilgiu. Voras voratinklyje – narkotinę priklausomybę. Varpai simbolizuoja laisvę, tai yra jos savininkas atsėdėjo „nuo pradžios iki galo“, o rožės – pražudytą jaunystę. Antrankiai reiškia penkių metų laisvės atėmimo bausmę, o profesionalūs seifų laužytojai tatuiruojasi meškas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

3. E.W.M.N.

Ši abreviatūra šifruojama kaip „Piktas, Pavojingas, Šykštus, Bjaurus“ (Evil, Wicked, Mean, Nasty).

Apskritai tatuiruočių ant kumščių istorija prasideda nuo 1955 metų filmo „Medžiotojo naktis“, kuriame pagrindinis veikėjas yra išsitatuiravęs ant rankų pirštų „meilė“ (love) ir „neapykanta“ (hate). Po to daugybę nusikaltėlių pradėjo darytis panašias tatuiruotes.

4. Žaidimo kortos

Kortos ištatuiruojamos kaliniams-sukčiams. Tačiau ji gali turėti ir bendresnę reikšmę: žmogus savo gyvenimą mato kaip azartinį žaidimą.

REKLAMA

Rusijos kalėjimuose kiekviena skirtinga korta turi savo reikšmę. Pikus tatuiruojasi vagys su antpečiais, kryžius – tiesiog autoritetingi vagys, būgnai – kortų sukčiaus simbolis, o širdys – „žydrų“. Pastarąsias dažniausiai, suprantama, padaro priverstinai.

5. MS13

Jeigu pamatysite tatuiruotę „MS13“, „MS“ ar tiesiog „13“, žinokite, kad šis žmogus priklauso žymiajai „Mara Salvatrucha“ grupuotei iš Los Andželo. Dažniausiai tokia tatuiruotė daroma matomiausiose kūno vietose: ant kaklo, veido, rankų.

REKLAMA

Vienas iš žiauriausių grupuočių JAV buvo imigrantų iš Salvadoro. Dabar grupuotės nariai, kurių yra apie 70 tūkstančių, yra išsibarstę po JAV, Kanadą, Meksiką ir Centrinę Ameriką.

„Mara Salvatrucha“ veiklos sąraše – viskas nuo prekybos narkotikais iki vaikų prostitucijos.

6. La Eme

„La Eme“ arba „M“ yra meksikiečių mafijos simbolis.

Meksikiečių mafija yra viena iš labiausiai susitelkusių ir įtakingų nusikalstamų grupuočių Amerikoje. Nepaisant žodžio „meksikiečių“ pavadinime, ji buvo įkurta JAV. „La Eme“ priklauso daugybei ispanakalbių grupuočių Pietų Kalifornijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

7. Nortenos

Žmogus su tokia tatuiruote priklauso „Neustra Familia“ grupuotei (iš ispanų kalbos – „mūsų šeima“), kuri taip pat priklauso Pietų Kalifornijos ispanakalbėms nusikalstamoms grupuotėms. Be to, jos nariai dažnai tatuiruojasi sombrerą, raidę „N“ arba skaičių 14 (šios raidės numeris abėcėlėje).

Nortenos konkuruoja su Surenos. Neoficiali šių grupuočių veiklos paskirstymo linija yra Delane (Kalifornija). Savo pajamas Nortenos gauna iš kokaino, heroino ir metamfetamino kontrabandos ir pardavimų.

8. Arijų brolija

Tai stambiausia rasistinė grupuotė JAV kalėjimuose. Jos nariai sudaro mažiau nei 1 visų kalinių procentą, tačiau būtent jie įvykdo 20 proc. visų žmogžudysčių kalėjimuose. Tatuiruotės: trilapis, abreviatūra „AB“, nacistinė simbolika (svastika arba žaibai).

REKLAMA

Arijų brolija prekiauja narkotikais, atlieka užsakomąsias žmogžudystes, kaliniams siūlo prostitučių paslaugas.

9. Laikrodis be rodiklių

Tuščio gyvenimo arba ilgalaikio įkalinimo simbolis. Tokie nuteistieji mato laiką kaip kažką beprasmiško, todėl jie neskaičiuoja dienų, praleistų už grotų. Laikrodžiai gali būti įvairūs: sieniniai, kišeniniai ir t.t. kartais juos tatuiruojami kartu su dirželiu.

10. Penki taškai

Jie reiškia laiką, praleistą už grotų. Keturi taškai reiškia keturias sienas, o penktas taškas centre – patį įkalintąjį. Dažniausiai juos tatuiruoja tarp didžiojo ir rodomojo pirštų. Penki taškai ant kitos kūno dalies gali turėti visiškai kitokią reikšmę – pavyzdžiui, priklausymą grupuotei „People Nation“ iš Čikagos. Tarp jos simbolikos – penkiakampė žvaigždė, penkiakampė karūna ir tiesiog penki taškai.

REKLAMA

11. Trys taškai

Dažnai pas kalinius pasitaikanti tatuiruotė, kuri šifruojama kaip „mano beprotiškas gyvenimas“. Ji nereiškia priklausymo kokiai nors konkrečiai grupuotei, o labiau tiesiog nusikalstamą gyvenimo būdą. Dažniausiai tatuiruojamą ant rankos arba prie akies.

Tačiau kartais tokia tatuiruotė gali turėti ir religinį atspalvį – Švenčiausioji Trejybė.

12. Karūna su penkiais „dantukais“

Grupuotės „Lotynų karaliai“ simbolis. Tai dar vienas iš JAV ispanakalbių nusikalstamų grupuočių. Įkurta Čikagoje penktajame dešimtmetyje. Jos įtaka išplito tiek ir kalėjimuose, tiek ir už jų ribų. Prie karūnos neretai išsitatuiruojama „ALKN“, tai reiškia „Visagalė Lotynų karalių gauja“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

13. Ašara

Viena iš labiausiai paplitusių kalėjimo tatuiruočių, kuri gali turėti keletą reikšmių. Pavyzdžiui, ilgą įkalinimo bausmę. Arba tai, kad tatuiruotės savininkas įvykdė žmogžudystę.

Kartais ašara būna nenuspalvinta. Tai simbolizuoja pasikėsinimą arba tai, kad vienas iš įkalintojo draugų buvo nužudytas, ir jis nori keršto.

Neretai tokią tatuiruotę, kad atrodytų grėsmingesni, pasidaro įvairūs populiarūs reperiai.

14. Voratinklis

Mūsų laikais voratinklis yra gana dažna tatuiruotė tarp eilinių žmonių. Tačiau jos šaknys glūdi kalėjimuose. Dažniausiai voratinklis simbolizuoja ilgą laisvės atėmimo bausmę.

REKLAMA

Tokia tatuiruotė paprastai daroma ant alkūnės. Pasitaiko ir ant kaklo. Jeigu voratinklis spalvotas, vadinasi, tatuiruotė nesusijusi su kalėjimu – kaliniai neturi spalvotų dažų.

15. 1488

Šį skaičių tatuiruojasi rasistai arba nacistai. Skaičiai 14 ir 88 nebūtinai tatuiruojami kartu.

Skaičius 14 reiškia 14 žodžių, kuriuos pasakė nacistų lyderis Davidas Lane‘as: „Mes turime apginti patį mūsų tautos egzistavimą ir ateitį baltųjų vaikams.“ 88 – dvi aštuntosios abėcėlės raidės – HH – „Heil Hitler“.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų